Konačna toksikološka analiza potvrdila je ono o čemu se proteklih šest meseci samo nagađalo – Majkl Džekson je ubijen. U zvaničnom zapisniku sa druge autopsije kralja popa jasno je naveden uzrok smrti: Džekson je umro od prevelike doze propofola, leka prov bolova, koji mu je intravenozno dao neko drugi. Smrtovnicu je potpisao medicinski istražitelj Kristofer Tomas.


Ovaj podatak sada ponovo baca sumnju na njegovog doktora Konrada Mareja, koji navodno uveliko priprema odbranu za moguću optužbu, a pretpostavlja se da će ga teretiti za ubistvo iz nehata. Strani mediji prenose da je Marej angažovao poznatu bostonsku advokatsku firmu, te da kancelarija državnog tužioca samo čeka policiju Los Anđelesa da im preda zaključenu istragu kako bi mogli da podignu tužbu protiv doktora.

Povodom novonastale situacije reagovala je porodica pokojnog Majkla Džeksona.

– Majklova smrt se mora istražiti i nećemo biti zadovoljni dok god se ne utvrdi šta se tačno dogodilo. Želimo da nam predaju te dokumente. Blisko sarađujemo s losanđeleskom policijom na ovom slučaju. Na raspolaganju smo policiji dan i noć. Želimo da se što pre pronađe krivac i sazna istina, uvereni smo da Majklova smrt nije bila slučajna – novodi se u saopštenju za javnost porodice Džekson.

Očekuje se i da će FBI uskoro otkriti svoja dokumenta o istrazi, kao i poverljivi dokument o životu Majkla Džeksona koji se navodno poprilično odvijao sa one strane zakona. Spekuliše se da u njima stoje navodi da je tokom 1993. kada je Džekson bio optužen za zlostavljanje maloletnika, Džoni Kokran, poznati advokat koji je preminuo pre četiri godine, kontaktirao FBI tvrdeći da porodica dečaka pokušava da izvuče novac od Džeksona pomoću ovih lažnih optužbi, odnosno da ucenjuje Džeksona.

La Toja: Lekari su za sve krivi

„Majkl nije mogao da izdrži toliki pritisak i napor. Na potpisivanje ugovara su ga prisilili lešinari koji su se uvek motali oko njega i upravljali njegovim novcem. Istina je da je Majkl bio zavisnik, ali zbog toga su krivi doktori koji su manipulisali njime“, tvrdi Majklova sestra La Toja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari