Makedonski DIY u CK13 1Foto Stanislav Milojković

Makedonski bend Bernays Propaganda, uz podršku grupe Ex Yu, nastupiće u subotu od 22 sata u Omladinskom centru CK13 u Novom Sadu.

Bernays Propaganda je verovatno najrelevantniji makedonski DIY bend. Iza sebe imaju nekoliko evropskih i jednu američku turneju, što je bendu omogućilo zapažen status na regionalnoj, ali i na široj underground sceni. Povod za nastup u CK13 je novi album “Politika”. Sa novim albumom dolazi nova postava i novi zvuk. Jezgru benda koji čini Kristina Gorovska (vokal) i Vasko Atanasoski (gitara) pridružili su se Deni Krstev (ritam mašima) i Saša Pavlović (bas). Za razliku od prethodnih albuma, koji karakterišu sirova energija živog zvuka, novim albumom dominiraju primirenije melodije protkane kroz plesni ritam, slojeve vokala i ukusno smeštene gitarske rifove. Što se tekstualnog sadržaja tiče, Bernays Propaganda i dalje ukazuju na probleme savremenog i tzv. demokratskog društva.

Kao lokalna podrška nastupiće bend Ex You, nastao oktobra 2014. godine u Novom Sadu nakon nekoliko zajedničkih nastupa članova na koncertima slobodne improvizacije. Estetika benda se svodi na pojmove slobode, istraživanja, otvorenosti i improvizacije, samim tim njihova muzika ima dodirnih tačaka sa svim formama koje sadrže pomenute elemente u sebi. Ex Yu čine: Milan Milojković – elektronika, bass, Laslo Lenkeš – gitara i Filip Đurović – bubnjevi. Karte će se prodavati na ulazu u klub po ceni od 300 dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari