Mario Knezović ZosterFoto: Marko Ristić @zamrznutitonovi

Bend Zoster je regionalno jedan od najpopularnijih i večeras se vraćaju u Beograd da ponovo đuskaju sa našom publikom, ovog puta u Botaničkoj bašti.

Iako su svoj aktuelni album „Najgori“ već predstavili u Beogradu, sada je tu nastup na otvorenom kakav su mnogi željno iščekivali.

Tim povodom je Mario Knezović, frontmen benda, odgovorio na naša pitanja o nastupu, osećaju pred koncert i daljim planovima.

Nije puno prošlo od prethodnog beogradskog koncerta, ali ovog puta umesto zatvorenog prostora čeka Vas zelenilo i otvoreno nebo nad Botaničkom baštom. Kakav je osećaj pred koncert?

– Uzbuđeni smo i što se koncert bude više približavao bit ćemo sve uzbuđeniji. Prvi put sviramo u Botaničkoj basti i čuli smo samo najljepše o ambijentu. I jedva čekamo.

Pesme sa albuma „Najgori“ već smo svi naučili od reči do reči i spotove pogledali više desetina puta, a kakav je Vaš trenutni odnos prema njima, da li se neka izdvojila kao favorit publike na nastupima?

– Za sad još uvijek sviramo sve pjesme s albuma i sve su dobro prihvaćene. U budućnosti ce ostati na repertoaru one s najviše lajkova. 🙂 „Čovjek zvani činjenica“ je nekako prihvaćena u svim generacijama. Eto nju bi izdvojili.

Šta je sve uticalo na koncept albuma u muzičkom, a šta u liričkom i estetskom smislu?

– U muzičkom to su ritam mašine i sintisajzeri. U liričkom pokušaj pisanja po uzoru na filmski scenarij.

Da li je lik Tadije ikada imao šanse za hepiend, ili je on neka vrsta tipičnog Balkanca sa kojim deli poroke, izazove, pa samim tim i sudbinu?

– Ima Tadija po cijelom svijetu. Ovo je samo balkanska verzija. Nije imao šansu za hepiend jer sve što je radio odvlačilo ga je od hepienda tako da je na kraju morao umrijeti.

Od prvog albuma Zostera prošlo je skoro punih 20 godina i od tada je vaš zvuk evoluirao, ali ipak zadržao i nešto prepoznatljivo, zosterovski. Šta sve mora da sadrži jedna pesma da bi osećaj tokom njenog izvođenja bio onaj pravi?

– Ne bi to znao obajsniti u ovom trenutku. Mislim da je važan i tajming i atmosfera i energija benda i publike da bi bio osjećaj pune smislenosti. To je jako lijep osjećaj kad se dogodi.

Da danas ponovo započinjete karijeru, da li biste išta menjali, ili biste sve činili potpuno isto?

– Ne bi mijenjao baš ništa, jer sve je to put koji nas je doveo gdje smo danas. Drugačije ne mogu ni zamisliti.

Je li rano da pitamo kakvi su dalji planovi, da li se tu već „kuvaju“ neke nove pesme?

– Pripremamo materijal za novi album. Lagano. Na jesen ćemo raditi prve demo snimke. Pa ćemo dalje znati što i kako.

Šta čitate, gledate i slušate ovih dana?

– Slušam Valentina Boškovića i gledam Trailer Park Boys.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari