Na saundtreku za film „Lawless“ kao članovi benda The Bootleggers zajedno nastupaju dve autentične rokenrol legende – Nik Kejv i Mark Lanegan. Mark Lanegan Band će u Beogradu nastupiti u sredu 21. novembra od 20 časova u sali Amerikana Doma omladine.


Mark Lanegan je svoj sedmi studijski album „Blues Funeral“ objavio u februaru, ali pored toga ove godine učestvovao je na još nekoliko zanimljivih muzičkih projekata. Na poziv Nika Kejva, priključio se ad-hoc bendu The Bootleggers, koji je legendarni Australijanac okupio za potrebe svog novog filma „Lawless“. The Bootleggers čine članovi grupa The Bad Seeds i Grinderman – Kejv, Voren Elis i Martin Kejsi, kao i gitarista Groove Armade Džordž Vještica, producent/kompozitor David Sardi, ali i Mark Lanegan, Ralf Stenli, Emilu Heris i Lila Mos iz Duke Spirit.

O saradnji sa Nikom Kejvom, Mark Lanegan je rekao: „Upoznao sam Nika Kejva još 1992. godine i to kada sam išao da gledam koncert The Bad Seeds. Poziv da radim sa njim za mene je došao baš iznenada, ali sve je bilo jako jednostavno – Nik me je pozvao i pitao da li me zanima – za mene nije bilo dileme. Pesme za koje me je zvao su neke od onih koje znam i pevam oduvek. Genijalni Link Rej je tokom sedamdesetih godina 20. veka objavio tri albuma na kojima je i pevao – pored standardnog sviranja gitare. „Fire & Brimstone“ je sa prvog (1971 „Link Wray“), i tu pesmu znam i pevam dugo, dugo godina… Tu pesmu Captaina Beefhearta („Sure ‘Nuff Yes I Do“) pevam u svakoj situaciji od kada znam za sebe, a i „White Light/White Heat“ je strašno poznata…“

„Lawless“ (Bez zakona) je gangsterski film iz doba prohibicije i predstavlja novu saradnju Kejva sa rediteljem Džonom Hilkotom. Glavne uloge tumače Šaja Labuf , Tom Hardi, Gari Oldman, Gaj Pirs… Za razliku od filma „The Proposition“ (2005) – prethodnog dela ovog tandema – ovoga puta ideja nije Kejvova, nego je njegov scenario baziran na romanu Meta Bonduranta „The Wettest County In The World“.

Mark Lanegan je autentična rokerol ikona, pesnik i pevač, lider Screaming Trees, ključna inspiracija grupama Nirvana i Pearl Jam, član Queens of The Stone Age, autor tri albuma s bivšom članicom Belle & Sebastian Izobel Kembel, omiljeni gost svih muzičara (koji su skupili hrabrost da ga pozovu da im gostuje na pesmama) i idealni partner za izmišljeni preferans u kojem ga čekaju Džoni Keš i Tom Vejts.

Ulaznice za nastup Mark Lanegan Banda u Domu omladine mogu da se kupe po pretprodajnoj ceni od 1.800 dinara na svim prodajnim mestima Eventima, kafeu Šikarica (Skadarska 22) i u prodavnici ploča Pinball Wizard Records (TC Eurocentar, Makedonska 30).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari