Odličan Hrčak, POP Depresija i Dom omladine predstavljaju: Mark Lanegan i specijalni gosti Duke Garwood i Lyenn – u utorak, 22. oktobra, od 20 časova u Velikoj sali Doma omladine.


Legendarni rokenrol pevač i pesnik Mark Lanegan promovisaće svoj aktuelni album s obradama Imitations (na kojem se nalaze pesme koje su njegovi roditelji slušali dok je bio mali – uz poneku pesmu njegovih prijatelja), ali i u drugačijem aranžmanu predstaviti neke od svojih najpoznatijih pesama od Screaming Trees dana do danas. k Lanegan u Beograd dolazi 11 meseci posle antologijskog nastupa u Amerikani DOB-a, kada je svirao u sklopu turneje sa Mark Lanegan bendom. I ovoga puta, sa njim u bendu su gitarista i pevač Djuk Garvud (Duke Garwood), kao i multiinstrumentalista i pevač Lijen (Lyenn), ali i gudački duo Lukas Lauerman (Lauermann) – Džulija Pikler (Julia Pichler) i gitarista Džef Filder (Jeff Fielder). Koncert će otvoriti kratkim nastupima Lyenn i Duke Garwood, a posle njih binu preuzima Mark Lanegan.

Obično kada neki veliki i poznati muzičar – koga smo čekali više decenija da dođe u naš deo sveta – završi svoj koncert i kaže vidimo se uskoro, to znači da smo ga u Srbiji videli tada i (uglavnom) nikada više. U slučaju Marka Lanegana, autentične rokenrol ikone, pesnika i pevača, to nije slučaj. Samo 11 meseci od koncerta u Amerikani, on se vraća u Beograd da ovoga puta predstavi čak dve nove studijske ploče – Black Pudding zajednički album sa Dukeom Garwoodom i Imitations. Dolazi na sopstvenu želju, oduševljen reakcijom publike na prvom koncertu u Srbiji, u okviru ekskluzivne akustične turneje.

Vrata Doma omladine otvaraju se u 20 časova, a koncerti će početi pola sata kasnije. Budući da se za vreme koncerta u sali sedi, mole se svi posetioci da na vreme dođu i zauzmu mesto u publici. tiraž ulaznica za koncert Marka Lanegana u pretprodaji je na svim Eventim prodajnim mestima, kao i na blagajni Doma omladine po ceni od 1.500 dinara, dok će na dan koncerta cena biti 1.800 dinara. Broj mesta je ograničen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari