dauni dzunior doktor dum marvelFoto: Jesse Grant / Getty images / Profimedia

Marvelov filmski univerzum imao je par ne toliko uspešnih godina i, kao i uvek, odlučili su da gledaju unapred kako bi korigovali svoj put.

U San Dijegu, Marvel je objavio da je Robert Dauni Džunior novi filmski Doktor Dum, na veliko iznenađenje svih, kao i to da će se u toj ulozi pojaviti u dva filma.

Na istom događaju objavljeno je i da će se braća Ruso vratiti ovom univerzumu da režiraju baš ta dva filma u kojima će se on pojaviti, odnosno nove nastavke Osvetnika.

U pitanju su Avengers: Doomsday i Avengers: Secret Wars, što znači da nema ništa od filma Avengers: Kang Dynasty zbog osude Džonatana Mejdžorsa zbog napada.

Doktor Dum će se boriti protiv Fantastične četvorke, Osvetnika, verovatno X-mena i možda još nekog, a ako je sudeći po uspehu filma Dedpul i Vulverin, nije isključivo da će i oni biti akteri.

Filmovi koji nam predstoje u Marvelovom filmskom univerzumu:

Captain America: Brave New World (14. februar 2025)

Sem Vilson preuzeo je ulogu Kapetana Amerike od Stiva Rodžersa i boriće se protiv grupe koja hoće da ubije predsednika Rosa.

Entoni Meki vraća se kao Vilson, a ulogu Rosa od pokojnog Viljama Harta preuzeo je Harison Ford, koji bi trebalo da se transformiše u crvenog Hulka.

Thunderbolts (2. maj 2025)

Harison Ford nastavlja kao Ros u ovom filmu koji okuplja Jelenu Belovu, Bakija, Alekseja i Džona Vokera na još uvek nepoznatoj misiji.

Film je imao neke probleme sa produkcijom, u međuvremenu su od njega odustali Stiven Jen i Ajo Edebiri, ali je on u planu za sledeću godinu.

The Fantastic Four: First Steps (25. jul 2025)

Ovo je jedan od najiščekivanijih filmova, a Marvelovu poznatu porodicu tumače Pedro Paskal, Vanesa Kirbi, Ebon Mos-Bakrak i Džozef Kvin.

Radnja je smeštena u 1960-e, pojaviće se Galaktus i Srebrni letač, a Kevin Fajgi je potvrdio i da će ovi heroji gostovati u naredna dva filma sa Osvetnicima.

Blade (7. novembar 2025)

Ovaj film prošao je kroz nekoliko odlaganja, prekrajanja scenarija, a čak su i dva reditelja odustala od njega.

Nije bio pomenut u San Dijegu, ali stoji na spisku za narednu godinu, te se mnogi pitaju da li će konačno videti Maheršalu Alija u ulozi čuvenog polu-vampira koga je ranije tumačio Vesli Snajps.

Avengers: Doomsday (maj 2026)

Nije sigurno da li će Doktor Dum koga ćemo gledati biti samo jedna od varijanti Tonija Starka, te ga zbog toga tumači Dauni, ali ćemo ga videti za dve godine.

On je jedna od najvećih pretnji u Marvelovim stripovima, a ovde će više heroja morati da se udruži kako bi ga porazili.

Avengers: Secret Wars (maj 2027)

U pitanju je čuvena priča iz stripova koju Fajgi odavno želi da prenese na veliko platno, a koja obuhvata kolaps mnogih paralelnih univerzuma.

Usled toga, brojni Marvelovi  heroji i negativci dolaze na istu planetu gde će morati da se međusobno bore, a ostaje da vidimo ko će sve učestvovati u tome.

Shang-Chi 2

Ne zna se puno o ovom nastavku u režiji Destin Danijel Kretona osim da se Simu Liu i Akvafina vraćaju svojim ulogama iz prvog dela.

Ni ovaj film nije bio pomenut na konvenciji, ali je Simu Liu više puta u međuvremenu ponovio kako će raditi na tom filmu.

Spider-Man 4

Za ovaj film nije najsigurnije da li će se zapravo desiti, iako je bilo više naznaka sa različitiih strana da je u planu.

Tom Holand nije rekao ništa konkretno o svom povratku, a treći deo može da služi i kao kraj i kao početak Spajdermenovih avantura.

Izvor: Time

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari