Beograđanka Mila Mihaljčić, studentkinja Pravnog fakulteta Beogradskog univerziteta, na najpoznatijem sajtu za modele models.com proglašena je za jedno od 10 lica koja „tek dolaze“, uz ocenu da je „pojavom koja se ne ignoriše, licem i ličnošću postala san svakog kasting direktora“. Ona u modnom svetu nosi ime Mijo i član je sektora za razvoj čuvene njujorške agencije IMG models, koja ekskluzivno zastupa i vodećeg srpskog tenisera Novaka Đokovića.

Na nedavno završenim nedeljama mode u Njujorku, Londonu i Milanu nastupila je na tridesetak revija najpoznatijih modnih kuća koje su je lansirale u sam vrh svetske mode. Ove sezone angažovala su je i druga velika imena iz sveta mode: Viktorija Bekam, Narciso Rodrigez, BCBG Maks Azriel, Kristofer Kan, Hervi Ledžer, Filip Lim, Rag & Bon, Proenca Šuler, Dejskins Teori, Y-3, Džulijen Mekdonald, Alberta Fereti, Maks Mara, Roberto Kavali.

Mila Mihaljčić kaže da je i sama „iznenađena brzinom kojom je osvojila svetske modne piste“ i da u ovom poslu najvažnijim smatra „istrajnost i veru u sebe, ali i proverenu agenciju koja vodi karijeru modela“. Od revija na kojima je do sada nastupala izdvaja onu za modnu kuću Burberi na Londonskoj nedelji mode, koju opisuje ne samo kao „elitni modni nego i neobično sofisticiran kulturni događaj“.

U svet manekenstva zakoračila je sa 14 godina. Karijeru modela započela je u beogradskoj modnoj agenciji Foks. Kao član Foksa domaćoj publici predstavila se na beogradskoj Nedelji mode, a krajem 2012, po savetu ove agencije otišla je u Njujork. Pre osvajanja modnih pista bavila se latinoameričkim plesovima, govori engleski i francuski jezik, a sa prosekom 10 na studijama ne odustaje od ambicije da postane profesor prava.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari