Prva invazija Britanaca na Belu kuću okončana je počasnim koncertom za Bitlsa Pola Mekartnija (67) kojem je uručena „Geršvin“ nagrada. Na koncertu je Stivi Vonder izveo „We Can Work It Out“, braća Džonas „Baby You Can Drive My Car“, Korni Bejli Re „Blackbird“, a Fejt Hil „Long and Winding Road“.

Ipak, Mekartni je napravio dar-mar izvođenjem numere „Michelle“ koju je posvetio Mišel Obami, prvoj dami Amerike. Nakon što je otpevao deo pesme koji glasi „I love, I love you, I love you“ (Volim te, volim te, volim te) našalio se da će najverovatnije biti „prvi čovek kojeg je nokautirao predsednik“, na šta se Barak Obama samo nasmešio. Inače, na kraju koncerta cela Obamina porodica je bila na sceni i priključila se pevanju pesme „Hey Jude“.

Mekartni je našao način kako da udeli kompliment i samom predsedniku. Kada je, ispred TV-kamera, govorio o nagradi koju mu je dodelila Kongresna biblioteka, on je, između ostalog, rekao: „Nakon osam godina fantastično je imati predsednika koji zna šta je to biblioteka“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari