Memoari Britni Spirs dobijaju filmsku adaptaciju 1Foto: britni Spirs Matt Baron / Shutterstock Editorial / Profimedia

Studio Universal Pictures otkupio je prava na knjigu pop-zvezde Britni Spirs „Žena u meni“ (The Woman in Me), koja je postala bestseler Njujork Tajmsa, potvrdio je Deadline.

Na filmskoj adaptaciji bestselera radi Džon M. Ču, kojeg najbolje znamo po popularnoj romantičnoj komediji Suludo bogati Azijatkinji (Crazy Rich Asians).

Ču je takođe režirao filmove Step Up 2: The Streets, Step Up 3D i In the Heights.

Producent filma je Mark Plat, dobitnik dva Emmyja i Tonyja, koji je radio na filmovima Legally Blonde, Drive i Scott Pilgrim vs. the World.

Ču i Plat već su sarađivali na mjuziklu Wicked, koji će biti prikazan u bioskopu do kraja ove godine.

Žena u meni prati uspon pop ducent princeze Britni Spirs , njen nervni slom i borbu za slobodu nakon što je stavljena pod starateljstvo svog oca.

Spirs je u karijeri prodala više od 150 miliona singlova i 70 miliona albuma, što je čini jednom od najuspešnijih muzičarki svih vremena. Nena knjiga prodana je u otprilike tri miliona primeraka širom sveta.

Naratorka zvučne knjige bila je cenjena glumica Mišel Vilijams (Michelle Williams).

Žena u meni bila je najslušanija zvučna knjiga na Spotifyu u 2023. godini.

Studio Universal Pictures već ima iza sebe nekoliko uspešnih biografskih filmova o muzičarima, među kojima su se našli Straight Outta Compton o grupi N.W.A. i 8 Mile o Eminemu.

Studio trenutno radi i na biografskim filmovima o Snup Dogu (Snoop Doggu) i Entoni Kidisu (Anthonyju Kiedisu), podseća Index. hr 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari