Jedni od predstavnika čuvene beogradske BIGZ scene – bend Metak za zlikovca – donose svoj specifični džez rok zvuk na drugom albumu „Lagos Express“ dostupnom za besplatno preuzimanje. „Lagos Express“ je objavljen samostalno još prošle godine, a sada je dostupan pod okriljem izdavačke kuće Balkanrock Records.


„Album Lagos Express, i istoimena pesma, dobili su naziv kao asocijacija na Felu Kutija, nigerijskog muzičara koji je u periodu pravljenja tih pesama bio jedna od inspiracija. Kroz album su provučeni različiti stilovi, od fanka preko tvrđe rok muzike do afro ritmova. Zajedničko za sve pesme jeste da ih pravimo po svom ukusu, bez osvrta na trend“, rekao je Ivan Simić, gitarista i saksofonista benda.

„Lagos Express“ nasleđuje debi album „Live At Underground Studio“ objavljen 2010. godine za hrvatskog izdavača „Slušaj najglasnije“. Album je sniman u postavi Ivan Simić (gitara, sas), Milan Simić (bas gitara), Danilo Jovičić (truba) i Jovana Petrović (bubnjevi). U međuvremenu na Jovanino mesto dolazi novi bubnjar Aleksandar Dimitrijević. Na albumu se nalaze pesme: „Lagos Express“, „Uzlet prolećnog dana“, „James Bond“, „Kvo“, „Dunav“, „Sava“, „Brzi Swing“, „TransAkcija“ i „Eye Liner“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari