metju mekonahiFoto: EPA-EFE/DAN HIMBRECHTS

Metju Mekonahi je danas jedan od najpopularnijih glumaca sa kim vole da rade mnogi reditelji, ali postoji jedan period u karijeri kada je razmišljao o tome da se više ne bavi glumom.

Naime, Metju Mekonahi je svojevremeno postao poznat po romantičnim komedijama, ali je hteo da ima i neke „ozbiljnije“ uloge, što je dovelo do dvogodišnje pauze od 2009. do 2011. godine.

On i Glen Pauel intervjuisali su jedan drugog u okviru razgovora za Interview magazin, kada je Mekonahi otkrio da je razmišljao o promeni karijere.

„Obično sam išao u cik kada je Holivud hteo da idem u cak. Kada sam imao godine romantičnih komedija, njima sa mogao da posvetim samo ograničenu pažnju i to su bili fini hitovi za mene, ali želeo sam da probam nešto drugo. Naravno da to nisam dobio, pa sam napustio Holivud na dve godine.“

Objasnio je da je taj period bio strašan i da je ženi rekao: „Mislim da ću da predajem u srednjoj školi. Mislim da ću da učim kako bih postao dirigent. Mislim da ću da budem vodič u divljini“.

Verovao je da to što je napustio put koji mu je Holivud namenio značilo da sada više nije deo njega i da je dugo razmišljao šta treba da radi.

Metju Mekonahi ima i Oskar za glavnu mušku ulogu

Vratio se u rodni Teksas privremeno, a po povratku u Holivud dobio je ozbiljnije uloge u ostvarenjima The Lincoln Lawyer, Mud i Dallas Buyers Club, kao i seriji True Detective.

Istakao je da je uspeh karta koja otvara brojna vrata, bez obzira na to gde ste prethodno glumili, što je on iskusio sa filmom A Time to Kill.

„Četvrtak pre tog filma, od 100 scenarija nisam mogao da dobijem 99, a preko vikenda 99 odbijanja je postalo 99 prihvatanja. Pre tri dana bih prihvatio bilo koji, a sada me pitate koji želim? To je bilo neverovatno.“

Metju Mekonahi kaže da je tada otišao u Peru na tri nedelje kako bi mogao da čuje svoje misli. Od tada je mahom birao dobre uloge, uz nekoliko promašaja, ali karijera mu je definitivno u mnogo boljoj fazi.

Izvor: IndieWire

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari