Britanski pevač Mika i elektro duo Chemical Brothers prve su „laste“ kada je u pitanju glavna bina ovogdišnjeg Egzit festivala. Pored njih za sada je poznato da će na glavnom stejdžu ovog leta nastupiti i norveški elektro sastav Royksopp. Poznati su i prvi učesnici na Dance areni i to su italijanski sastav Crookers, Boys Noise iz Berlina, Erol Alkan iz Londona i Čileanac Rikardo Viljalobos.

Mika je na samom kraju prošle godine objavio svoj drugi studijski album „The Boy Who Knew Too Much“. Mladi Britanac libanskog porekla sigurno će doneti muzičku oluju veselih i šarenih tonova koji neodoljivo podsećaju na 80-te godine prošlog veka. Svetsku slavu stekao je već sa prvim singlom „Relax, Take It Easy“, a pored toga što je završio Kraljevski muzički koledž u Londonu, pevanje je učio od Ale Ardakove, poznate ruske operske dive. Srpska publika je Chemical Brothers imala priliku da vidi pre dve i po godine kada su u Beogradskoj areni napravili i muzički i scenski spektakl.

Egzit će se ove godine održati od 8. do 11. jula. Iz organizacije festivala najavljuju da ovo još nije krajnji spisak glavnih zvezda koje nameravaju da ove godine dovedu na Petrovaradinsku tvrđavu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari