litl italiFoto: Marina Uzelac

Nakon tri objavljena singla u proteklih godinu dana, svetlo dana je ugledalo Mir i Dobro, sazdano od sedam pesama, hrvatskog sastava litl itali.

Dvojac koji svoju muziku opisuje kao chem-hop, objavio je drugo izdanje za izdavačku kuću Agenciju Konkurenciju.

Ne samo zato što jedna pesama sa izdanja nosi takav naziv, u pitanju je „Radosna vijest“. Uprkos činjenici da su teme koje obrađuju neretko upakovane u mračniji ali ništa manje zavodljiv aranžman i zvuk, album već pri prvom slušanju opija mantričnim ritmom.

litl itali
Autor: Ivana Ljubičić

Armosferičnost kojom rezonuje ovaj ne preterano dugačak album tera vas da ga slušate na repeat, što nije razlog da ne poslušate i njihova ranija ostvarenja koja se nalaze na litl itali Bandcamp-u, ali i na ostalim streaming platformama.

Sastav čine Vatroslav Živković (Nemeček, Seine) i Polusvećenik – Ivan Ščapec (Seine, Eine, Vlasta Popić), što ukazuje da je ekipa koja stoji iza „etikete“ litl itali sastavljena od sjajnih savremenih alt muzičara, producenata, tekstopisaca sa regionalne scene.

Album je producirao i miksao Vatroslav, ujedno zaslužan i za muziku, a vokal i stihove pisao je Polusvećenik. Mastering je rađen kod Zarkoffa, dobro poznatog DJ-a i producenta, a za kompletno vizualno rešenje zaslužna je Ivana Ljubičić. U hipnotišući zvuk dua uplovite klikom na litl itali.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari