Mirjana Đurđević o predstavniku Srbije na Evroviziji: Dvoumim se između predsednika Skupštine i predsednika Republike 1Foto: Privatna arhiva

Poznati su prvi finalisti „Pesme za Evroviziju“, takmičenja na kome Srbija bira pesmu koja će zemlju predstavljati na Evroviziji koja će ove godine biti održana od 12. do 14. maja u Torinu.

Na srpskom izboru pesme za Evroviziju nastupilo je 18 takmičara, a najboljih devet, po mišljenju publike i žirija, plasiralo se u finale koje će biti održano u subotu 5. marta 2022.

Postavlja se pitanje kakav bi trebalo da bude srpski predstavnik za Pesmu Evrovizije.

– Dvoumim se između Predsednika Skupštine i Predsednika Republike. Predsednik skupštine odlično peva kad ne falšira, ume da drži mikrofon, zna i da zaigra, šta mu teško. S druge strane, ako mu se omakne da zaigra kazačok, što mu se ovih dana često dešava – nagrabusićemo. Predsednik republike, opet, najlepše peva tugovanke. Kod nekog pali, kod nekog ne, zavisi od sastava ocenjivača. Plašim se, može mnogo da se unese u tekst i da zaplače. Što jeste efektno, ali šta ako se neki zlonamernik u žiriju doseti učešća Lole Novaković i njenih suza dok je pevala pobedničku kompoziciju na festivalu Zagreb ’62, pa ga optuži za plagijat? Nisam pametna!, kaže književnica  Mirjana Đurđević u odgovoru na pitanje Danasa.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari