morgan frimenFoto: EPA-EFE/ETIENNE LAURENT

Morgan Frimen je jedno od najprepoznatljivijih lica, a naročito glasova, Holivuda, koji je u ovoj industriji još od 1960-ih godina.

Morgan Frimen postao je poznat tokom 80-ih, a 70-ih se pojavljivao u raznim televizijskim emisijama i filmovima, što nije donelo neko veće priznanje, piše Index.hr.

Tek u kasnim 80-ima glumac je počeo zarađivati više pohvala kritike, preuzimajući uloge koje su bile drugačije od onih koje je navikao da igra.

Street Smart iz 1987. bio je prekretnica za zvezdu koja je za svoju ulogu zaradila nominaciju za Oskara.

Frimenov naporan rad više se nego isplatio, ali ne bi bio tu gde jeste da nije proučavao one glumce koje smatra velikima.

Da bi postao vešt glumac, Morgan Frimen je analizirao šta je njegove omiljene izvedbe činilo tako sjajnim te je pokušavao svoja otkrića da prenese u sopstveni pristup glumi.

Jedna od njegovih najdražih izvedbi koja ga je inspirisala bila je ona u kojoj je Entoni Hopkins predstavio gospodina Džejmsa Stivensa u filmu The Remains of the Day.

Kada je Frimen gledao film, bio je očaran Hopkinsovom izvedbom i otkrio je kako ga je inspirisala. Istakao je da je „mirnoću“ učio od Hozea Ferera, ali i od Hopkinsa.

„To je ono što učim od velikih glumaca s kojima radim: mirnoća. To je sve, ali to je najteže. Jedan glumac od kog sam to naučio bio je Entoni Hopkins. Rekao sam mu da je ta izvedba bila jedna od velikih lekcija za mene kao glumca“, otkrio je za Film Freak Central.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari