Mural posvećen Miri Banjac, Draganu Martinoviću i Srđanu Dinčiću u Sremskoj Mitrovici 1Foto: Art Front promo

Okrenuti lokalnoj zajednici i ljudima koji je čine jedinstvenom, udruženje Art Front odalo je priznanje pojedincima na koje su ponosni. Svom gradu, Sremskoj Mitrovici, poklonili su mural posvećen Miri Banjac, Draganu Martinoviću i Srđanu Dinčiću.

Zajednica će biti na okupu ne samo kod impozantnih murala, nego i na Hipodromu, novoj lokaciji Art Front 2 festivala koji će biti održan od 15. do 17. avgusta. Ovaj trodnevni praznik muzike i zajedništva predvodi lista izvođača koja parira najatraktivnijim muzičkim festivalima u regionu i šire.

Mural posvećen Miri Banjac, Draganu Martinoviću i Srđanu Dinčiću u Sremskoj Mitrovici 2
Izvor: Art Front promo

Mesto na kojem je bio održan prvi Art Front festival, stadion Sokolskog društva “Partizan” sada krasi mural posvećen Sremcima koji se posebno izdvajaju svojim delima i ističu se kao pravi ambasadori svoje zajednice. Prvi mural posvećen je komičaru Srđanu Dinčiću, svojevrsnom kulturnom ambasadoru Sremske Mitrovice, sledeći prikazuje legendu jugoslovenskog glumišta, Miru Banjac, najnovije delo Alena Dimića inspirisano je jednim od najvećih slikara današnjice, Draganom Martinovićem, a u planu je da ovaj velelepni mural bude upotpunjen portretom glumca Petra Kralja. Autor murala je takođe istaknuti Mitrovčanin, Alen Dimić, koji nastavlja višedecenijsku praksu oslikavanja znamenitih fasada Sremske Mitrovice.

Muzički deo najvećeg malog festivala u Vojvodini predstaviće nastupe kralja drum’n’bassa, Ronija Sajza koji na Hipodrom donosi čuvene hitove kao što su “Dirty Beats”, “Brown Paper Bag”, “Heroes” i mnoge druge, benda Zoster koji će ponoviti magiju prošlogodišnjeg nastupa na Art Front festivalu, sastava Letu štuke koji rasplamsava iskre koje se nikada ne gase, neprikosnovenih nosilaca balkanske muzičke scene širom sveta, Barcelona Gipsy Balkan Orchestra, jedne od najistaknutijih umetnica na regionalnoj muzičkoj sceni, Konstrakte. Još muzičkih poslastica stiže na Art Front 2 festival, a među njima su splitski muzički armagedon, sastav TBF, jedan od najboljih, a po mišljenju mnogih i najbolji gitarista sa ovih prostora, Vlatko Stefanovski sa svojim triom, Bojana Vunturišević uz čije će hitove poput “Daljine”, “Ljubav”, “Kese etikete” publika pevati iz sveg glasa, jedan od omiljenih domaćih virtuoza, Marko Luis i bend Buč Kesidi koji euforiju podiže na najviši nivo.

Mural posvećen Miri Banjac, Draganu Martinoviću i Srđanu Dinčiću u Sremskoj Mitrovici 3
Izvor: Art Front promo

Dnevne ulaznice dostupne su po pretprodajnoj ceni od 1.500 dinara na Ticket Vision prodajnim mestima i na tickets.rs, a u prodaji je i festivalski komplet po ceni od 3.500 dinara, dok je fizička prodaja omogućena u Sremskoj Mitrovici u knjižari Delfi, Sv. Stefana 32.

Udruženje građana Art Front okuplja Mitrovčane sa zajedničkim ciljem osnaživanja kulturne scene grada, kao i promocije društveno aktivnog načina života. Od svog osnivanja u septembru 2022. godine, Art Front je realizovao na desetine umetničkih i kulturnih zbivanja koja su značajno propraćena u javnosti i izuzetno dobro primljena od strane lokalne zajednice. Saradnju sa promoterskom kućom Odličan Hrčak ostvarili su od samog početka, pre svega u zajedničkom prepoznavanju važnosti decentralizacije kulturne scene. Zajedno će i ovog avgusta Sremsku Mitrovicu smestiti na važno mesto kulturne turističke mape i susreta generacija.

Dok s nestrpljenjem čekamo muzičke zvezde da zasijaju punim sjajem na bini Art Front 2 festivala, pratite novosti putem Instagrama i saznajte zašto je Art Front najveći mali festival u Vojvodini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari