Muški modeli 75 odsto manje plaćeni nego žene

Veliki raskoraci u platama u modnom svetu

Ostavite komentar


  1. To je nelogicno, jer ih ima manje. Trebalo bi da naprave sindikat i da dobiju ravnopravni status.

  2. Sad kad se jave borci za pravdu, kao u slučaju teniserki i njihovih plata… Npr, ja bih uvek manje platio muške modele, kao i teniserke. Prosto su mi manje interesantni.

  3. To se zove seksualna diskriminacija, kao i kad zene glasaju a ne idu u vojsku mi smo to doveli do apsurda devedesetih, ako nece da ratuju ima dovoljno posla na ciscenju, kuvanju, pranju isl., ako nece u vojsku nemogu ni da glasaju.

  4. #rodnaRavnopravnost Dok je Zakon o rodnoj ravnopravnosti još u nacrtu, na javnoj raspravi ćemo tražiti da manekeni budu isto plaćeni ZA ISTI RAD (osim ako se ne radi o tome da manekenke imaju više revija godišnje nego manekeni, kao što ima i sličnih, jednostavnih, objašnjenja zašto muškarci zaradjuju više od žena, A NIJE ZBOG DISKRIMINACIJE). Šalu (manekene) na stranu, zahtevamo kvote od 40% za dodelu starateljstva očevima, kao i iste kvote za zapošljavanje muškaraca u sudstvu, posebno u porodičnom pravu, i centrima za socijalni rad, posebno na rukovodećim položajima u obe delatnosti! Trenutno stanje u ovim sferama je diskriminacija muškaraca, sa manje od 10% starateljstava očeva, i manje od 20% učešća muškaraca u sudstvu i CSR. I za kraj opet malo šale u zbilji: političkim partijama koje ne mogu da obezbede da imaju trećinu žena u članstvu (jer ih zakon obavezuje da ih u tom obimu predstavljaju u parlamentu i ostalim organima vlasti), treba zabraniti rad po osnovu diskriminacije.

Ostavite komentar


Scena

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Tatjana Mandić Rigonat, pozorišna rediteljka

U ovoj medijskoj prašumi dezinformacija, poluinformacija, laži i propagande u kojoj živimo, Danas je list koji piše u našem interesu, interesu građana.