Muzičarski hol slavnih dobio je 12 novih članova, koji dolaze iz najrazličitijih žanrova. Tako su, na ceremoniji u Nešvilu, u Hol slavnih uvedeni i bluzer Badi Gaj, britanski rok gitarista Piter Frempton i kantri pevačica i sviračica na pedal-stil gitari Barbara Mandrel.

Pored njih tu su i Rendi Bahman, kantri muzičar Džimi Klaps, basista Vili Li, ritam-gitarista Korki Kejsi O’Del i kantri gitaristkinja Velma Smit. Posthumno ovo priznanje ide na račun Stivija Rej Vona, zajedno sa njegovim bendom Double Trouble, te pedal-stil gitaristi Benu Kitu.

Prvi put je Muzičarski hol slavnih dodelio svoju „Iconic Riff“ nagradu posthumno Roju Orbisonu za „gitarski rad“ na numeri „Pretty Woman“. Takođe je prvi put dodeljena „Ikona“ nagrada Majku Krubu, osnivaču Curb Records. Nakon ceremonije Bahman je izjavio: „Ne volim reči ‘rok zvezda’ ili ‘superstar’. Ja sam samo gitarista, kompozitor, kome se posrećilo i koji nije odustajao dovoljno dugo tako da su ga drugi primetili.“ S druge strane, Barbara Mandrel, koja je bila prva pevačica koja je dva puta zaredom osvajala glavnu kantri nagradu Izvođač godine, ispričala je kako joj je sviranje na stil-gitari i saksofonu pomoglo da započne karijeru još kao tinejdžerka. „To mi je otvorilo vrata. Nije bilo baš puno devojčica koje su svirale stil-gitaru“, prisetila se ona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari