Kad god se njegov koncert najavi, ma koliko to možda često bilo u novije vreme, karte su unapred rasprodate, a publika nakon nastupa Darka Rundeka i pratećeg benda Cargo Trio odlazi zadovoljna i u očekivanju nove posete. Iako se na Long night festivalu (subota, Dom omladine Beograda) pojavljuje kao apsolutni favorit među najavljenim učesnicima i afirmisani umetnik sa svojim pratećim bendom, Rundek za Danas kaže da se kao i svaki put nada da će publika biti srećna i zadovoljna.


– Magija je neka između mene i publike ovde, ne znam kako bih drukčije to objasnio. Prateći orkestar sa kojim sada sviram znatno je manji nego ranije, ali Trio je tu da bismo zajedno izvukli esenciju naše muzike, bez dekoracija. Mislim da na taj način pronalazimo neke nove i čini mi se gušće sadržaje u svemu što smo do sada radili – kaže Rundek.

Poznato je da na nastupima sa bendom svira i pesme Šarla akrobate i EKV-a, tačnije „Ona se budi“ i „Kao da je bilo nekad“, a prema njegovim rečima, to je neki mali omaž ljudima sa kojima je učestvovao u stvaranju nove muzičke scene tog vremena.

– Čini mi se, valjda bi mi uvek bilo drago da čujem kako neko svira moje pesme, da vidim kako ih neko drugi izvodi. Tako mislim da bi i Milanu (Mladenoviću) i Magi (Stefanović) bilo drago da znaju da njihove pesme žive još uvek i u nekoj drugoj izvedbi, da neko misli na njih. Osim toga, drago mi je što sam nekada bio prijatelj sa tim ljudima – objašnjava Rundek i dodaje da će i na najavljenom nastupu najverovatnije svirati i ove pesme i da se nada da će publika i ovaj put istinski uživati u njegovoj muzici.

Cargo Trio čine gitarista i pevač Rundek, violinistkinja Isabel i pijanista Dušan Vranić Duco, koji se oprobao i na harmonici, udaraljkama, elektronskim zvukovima i kao pevač.

Omaž Dilanu i Dediću

Budući da iz poštovanja prema nekadašnjim prijateljima i uticajnim muzičarima svoga vremena, članovima EKV-a i Šarla akrobate, izvodi njihove numere na koncertima, pitali smo Darka Rundeka, da li bi svirao muziku nekog trenutno aktuelnog muzičara, tj, da li bi izdvojio nekoga.

– Zašto da ne! U stvari, razmišljam upravo da napravim cover album sa pesmama koje su mi u životu značile. Tu bih uvrstio Boba Dilana, Arsena Dedića, Leonarda Koena i svakako Bitlse. Izvodio bih tu muziku na svoj način – rekao je Darko Rundek.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari