Jedan od najupečatljivijih vokala svih vremena koji je ovekovečio čuvenu pesmu „House of the Rising sun“, Erik Bardon (Eric Burdon) nastupiće u Kombank areni 15. jula. Ova muzička ikona, koja stvara i nastupa više od 50 godina, upisana je u „Rock and Roll Hall of Fame“ 1994, a magazine Rolling Stone imenovao ga je među 100 „Najboljih glasova svih vremena“.

Bardona sa pravom nazivaju najboljim belim pevačem bluza svih vremena. Za pola veka koliko je na sceni objavio je blizu 50 albuma kao frontmen grupa The Animals i War, kao i solo albuma. Kroz promenu žanrova jedina konstantna osobina jeste njegova hrabrost da stalno istražuje nove zvukove koje oblikuje svojim jedinstvenim glasom.

Erik Bardon delio je scenu sa legendama kao što su Čak Beri, Džimi Hendriks, Džimi Viterspun, Otis Reding i Brus Springstin, a skoro je sarađivao i sa Peti Smit i Igijem Popom, dok su Animals bili deo „britanske invazije“ šezdesetih godina i direktni konkurenti bendovima The Beatles, The Rolling Stones, The Who i dr. Svoju muzičku karijeru započeo je u Engleskoj. Slušajući idole Reja Čarlsa i Boa Didlija, Bardon se upustio u američki bluz i džez. Kao frontmen britanskog benda The Animals, Bardon je doprineo oblikovanju rock and rolla.

Iza njega stoji veliki niz hitova, pored „House of the Rising sun“, uključuju „Dont Let Me Be Misunderstood“, himnu rata u Vijetnama „We Gotta Get Out of This Place“, pionirske pesme psihodeličnog zvuka San Franciska „San Franciscan Nights“ i „Monterey“. Bardon je istovremeno nastupao sa Animalsima i osnovao funk grupu War, jedan od prvih multietničkih bendova, sa kojom se pojavio na vrhu top-lista sa singlom „Spill the Wine“. Vremenom, Bardon se razvio i u cenjenog slikara i autora, glumio je u nekoliko filmova i napisao autobiografiju „Moj tajni život“. Prošle godine objavio je album „Till Your River Runs Dry“.

Ulaznice su u prodaji od srede, 15. maja, po cenama od 1.900, 2.250, 2.500 i 2.800 dinara na svim prodajnim mestima CS Eventima kao i na blagajnama: Kombank Arene, Bilet centra Beograda, Doma omladine i Ušće shopping centra kao i preko sajtova www.kombankarena.com i www.eventim.rs. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari