Muzički vodič od 11. do 17. maja 1

Svakog petka portal Danasa preporučuje kako da narednih sedam dana provedete opuštajući se uz muziku. Pogledajte šta je sve najavljeno od muzičkih dešavanja za naredni period.

petak 11. maj – LINKIN PARK TRIBJUT

subota 12. maj – LAKA

Mesto održavanja: SubBeerni centar,  Beograd

Vreme: od 21 čas

Svetski Linkin Park tribjut bend „Piknik Park“ posle Novog Sada dolazi i u Beograd.

Najveći svetski Linkin Park tribjut projekat formiran je 2005. godine od vrhunskih muzičara, koji iza sebe imaju bezbroj značajnih nastupa po festivalima i velikim prostorima u mnogim evropskim zemljama.

Bend je rasprodao dva koncerta u Zagrebu.

Dan kasnije, 12. marta na istom mestu nastupa Laka sa sestrom Lelom. Postali su miljenici beogradske publike pre deset godina kad su nastupom na Eurosongu i pesmom ,,Pokušaj“ osvojili simpatije ne samo Beograda i Srbije, već celog regiona.

Muzički vodič od 11. do 17. maja 2

petak 11. maj  – DENIS SULTA

Mesto održavanja: Barutana, Beograd

Vreme: od 22 časa

Denis Sulta u kratkom vremenskom periodu izdvojio se kao jedno od najuzbudljivijih mladih imena plodne glazgovske andergraund scene. Dobio je priliku da se svojim vokalnim izvođenjem predstavi izdanjima za Dixon Avenue Bassement Jams u 2014. Još tada, elektronskoj muzičkoj industriji, pokazao je svoje dominirajuće sposobnosti veoma primećenim bogatim i probojnim izdanjima za etiketu Numbers, a u skorije vreme i za sopstveni lejbl Sulta Selects.

Muzički vodič od 11. do 17. maja 3

Sultin je veoma precizan i raznolik u pristupu dance muzici.

petak 11. maj – DŽA ILI BU

Mesto održavanja: Božidarac, Beograd

Dža ili Bu proslavljaju rođendan benda u Božidarcu i obeležavaju 20 godina od izlaska legendarnog albuma „Kao da ničeg nije ni bilo“.

Muzički vodič od 11. do 17. maja 4
U goste su ovog puta pozvali bend Crveni Karton koji je u poslednje dve godine svirao na mnogim festivalima u Srbiji.

subota 12. maj  – YO LA TENGO

Mesto održavanja: Dom omladine, Beograd

Vreme: od 20 časova

Yo La Tengo su već decenijama sinonim za indi rok muziku, postoje preko 30 godina, imaju preko 10 albuma, održali su hiljade koncerata, a u Srbiji sviraju prvi put.

Evropski deo turneje, trio iz Hobokena započeo je svirkom u Dablinu, zatim su se ređali nastupi i po Velikoj Britaniji (Glazgov, Mančester, Birmingem, Lids, London), Amsterdamu, a u toku je mini turneja po Nemačkoj, nakon koje će se preseliti u regionalne okvire.

Muzički vodič od 11. do 17. maja 5

Bend će u subotu, 12. maja nastupati u Beogradu i ovo će, pored zagrebačkog koncerta koji je na programu dan ranije, biti jedini njihov nastup u čitavom regionu

Sam koncept predstojećeg nastupa sastojaće se iz dva seta, prvi, nešto tiši u trajanju od 45 minuta, nakon čega će uslediti pauza, da bi se zatim nastavilo sa drugim, bučnijim setom koji će trajati između 70 – 75 minuta. Nakon regularnog dela koncerta predviđen je petnaestominutni bis.

nedelja 13. maj –  PODIJUM KAMERNE MUZIKE

Mesto održavanja: Kolarac, Beograd

Vreme: od 11 časova

Kolarčev podijum kamerne muzike ugostiće Martu Borikić i Irinu Naumovske, pijanistkinje koje ne mogu tako često da se čuju u Beogradu. Ulaz je slobodan.

Muzički vodič od 11. do 17. maja 6

Marta Borikić je mlada pijanistkinja koja zivi i radi u Londonu od 2009. godine. Nastupa kao solista, kamerni muzicar i korepetitor u koncertnim salama kako u Srbiji, Velikoj Britaniji tako i šire. Kao član kamernog dua sa violinstkinjom Viktorijom Zorom nastupala je na festivalima “Pure Gold” (2014) i “The Rest is Noise Festival” (2013) u Southbank Centre i Purcell Room u Londonu. Dobitnik je druge nagrade na takmičenju „Nikolaj Rubinštajn“ u Parizu.

Irina Naumovska je nastupala je na koncertima i takmičenjima u Francuskoj, Maleziji, Americi Japanu, Italiji, Grčkoj, Bugarskoj, Švajcarskoj, Švedskoj, Rusiji, Austriji, Portugalu, Španiji, Češkoj, Nemačkoj, Maroku, Srbiji i dr. Osvojila je 7 međunarodnih prvih i drugih nagrada na takmičenjima u: Kraljevstvu Maroku, Francuskoj, Italiji, Srbiji, Bugarskoj.

sreda, 16. maj  – ANDREW MELLER, MANCHA & MARK PANIC

Mesto održavanja: KPTM, Beograd

Vreme: od 18 časova

Počinje serijal Dnevnih žurki u bašti KPTM sredom. Otvaranje će propratiti nastup Andrew Meller, Mancha & Mark Panic. Ulaz će za sve posetioce biti besplatan do 18 časova.

Muzički vodič od 11. do 17. maja 7
I ove sezone očekuju se kultni DJ-evi, nove mlade nade, dnevni festivale, matine žurke u KPTM tropskoj atmosferi pod palmama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari