Muzički vodič od 23. do 29. decembra 1Fotografije: Stanislav Milojković

Kao i svakog petka, za vas izdvajamo neke od najinteresantnijih koncerata koji nas očekuju u narednih nedelju dana.

PETAK, 23. DECEMBAR

Distorzija Orgazma – 30 godina

Električni orgazam proslavlja 30 godina od izlaska kultnog albuma “Distorzija” ex-YU turnejom koja će kulminirati koncertom 23. decembra u Domu omladine Beograda.

„Jako se radujemo da ćemo svirati kompletnu ‘Distorziju’, jer je to svakako jedan od mojih omiljenih albuma benda. Zapravo, nikad nismo svirali ceo album i ovo će biti jedinstvena prilika da ljudi čuju te pesme uživo, i to od prve do poslednje, redosledom koji je bio i na originalnom izdanju”, kaže frontmen Srđan Gojković-Gile.

Foto: Stanislav Milojković

Foto: Stanislav Milojković

Prepun hitova kakvi su “Debela devojka”, “Ja sam težak kao konj”, “Ne postojim”, “Kapetan Esid”…“Distorzija” (1986, Jugoton) važi za jedan od najboljih jugoslovenskih rok albuma, i spada među najuspešnije u dugoj karijeri Električnog orgazma. Običaj izvođenja uživo značajnih albuma već postoji u svetu, pa su tako Rolling Stones na primer svirali ceo “Sticky Fingers”, Lou Reed “Berlin”… Na koncertu u Beogradu bend će pored 11 pesama sa “Distorzije” izvesti i ostale velike hitove iz svih delova karijere.

Ulaznica za beogradski koncert Električnog orgazma košta u pretprodaji 1.500 dinara preko mreže Eventim, a na dan koncerta 1.700 dinara.

The Bestbeat – tradicionalni prednovogodišnji koncert

Beogradski Beatles tribute sastav The Bestbeat će održati tradicionalni prednovogodišnji koncert u petak u Velikoj sali Doma omladine Beograda. Ove godine program je posvećen legendarnom albumu „Revolver“, koji je objavljen početkom avgusta 1966. godine. U mnogim izborima za najbolji album svih vremena našao se u prvih pet mesta, a neretko mu se dodeljuje i posebna počasna pozicija.

Muzički vodič od 23. do 29. decembra 2

Foto: Stanislav Milojković

Od ranih dana u klubu Cavern do krova izdavačke kuće Apple, The Bestbeat nas vode na magičnu turneju kroz šezdesete godine i muziku najbolje grupe dvadesetog veka. Program se sastoji od izvođenja pesama koje su proslavile The Beatles i promenile epohu i neće ostaviti ravnodušnim kako njihove fanove tako i publiku koja samo želi da provede jedno lepo veče za vikend. Nastupajući sve više po velikim festivalima i manifestacijama, klubovima i gradskim trgovima, ovaj beogradski kvartet se poslednjih godina uvrstio u najbolje kontinentalne atrakcije ovog tipa.

Ovogodišnja specijalna poslastica jeste obeležavanje pedeset godina legendarnog albuma “Revolver”, jednog od najznačajnijih albuma u istoriji popularne muzike koji je sa sobom doneo neke od najpoznatijih pesama ove grupe i definitivno ih pretvorio u svetski fenomen. The Bestbeat će za ovu priliku pripremiti izvođenje ove čuvene ploče uz uobičajeni set najpoznatijih hitova Fab Four. Dva sata muzike Džona, Pola, Džordža i Ringa i njihova poruka ljubavi, mira i razumevanja koja putuje već pedeset godina, dovoljni su razlozi da se prepustite i provedete veče u slavljeničkom, predprazničnom raspoloženju. Svima vama koji iskreno verujete da je “sve što nam je potrebno ljubav”, The Bestbeat i Dom omladine Beograda žele da uživate u koncertu i provedete novogodišnje praznike u najlepšem raspoloženju.

Poslednji koncert Virvela

U duhu trenda oproštajnih i povratničkih koncerata, Virvel se odlučio da u Elektropioniru odsvira svoj poslednji show u petak od 21 sat.

Muzički vodič od 23. do 29. decembra 3

Foto: Stanislav Milojković

U pretprazničnoj atmosferi, bend se vraća na mesto zločina da nakon proslave 15. rođendana odsvira još jedan slavljenički koncert, ovoga puta u intimnijoj atmosferi sa setlistom na kojoj će se naći pesme koje godinama nije izvodio kao i nove pesme koje još nisu izašle iz studija. Gost: Ilija Ludvig. Muzika drugih mogućnosti kao soundtrack za početak Zime.

Ulaznice su dostupne u kafeu Šikarica (Skadarska 22) i u Zaokret (Cetinjska 15) po pretprodajnoj ceni od 400 dinara, na dan koncerta cena će biti 500 dinara.

ZAA u Gerila baru u Novom Sadu

Posle koncerata u beogradskom Mikser Hausu, niškom Fidbeku i nastupa u Banjaluci, ZAA zaokružuje zimsku mini-turneju intimnim koncertom u baru Gerila u Novom Sadu. Publika će 23. decembra od 22 časa moći da pored hitova poput „Unconditional Love“, „Irie & Kool“, „We“, „Good Things“, čuje i nekoliko novih pesama, među kojima se već istakla „Trouble“ za koju je bend nedavno snimio spot.

Muzički vodič od 23. do 29. decembra 4

Foto: Aleksandar Dandi Nešić

„Jedva čekamo da nastupimo pred novosadskom publikom, nismo se čuli od „Egzita“. Akumulirali smo mnogo dobre enegrije od prethodnih koncerata – očekujte fenomenalnu svirku, na kojoj nema stajanja“, poručuje Sanja Vučić, vokal benda i ovogodišnja predstavnica Srbije na Evrosongu.

ZAA je nedavno objavio i spot za novu numeru „Trouble“, koji je inspirisan težnjom muzičara da na najneposredniji način prenesu poruku i emocije na slušaoce, kao i komentarima publike da bend najbolje zvuči na koncertima. Video je snimljen uživo u studiju „Košnica“ u Kruševcu, koji potpisuje i celokupnu audio i video produkciju. Cena karte u pretprodaji je 300, dok će na ulazu biti 400 dinara.

SUBOTA, 24. DECEMBAR

Obojeni program u klubu The Quarter

Posle uspešnih koncerata u Beogradu i Zrenjaninu, Obojeni program aktivno završava aktuelnu godinu – novim singlom “Danas će se desiti nešto lepo” i velikim koncertom kod kuće, u novosadskom klubu The Quarter 24. decembra, sa specijalnim gostima – grupom Auf Wiedersehen.

Foto: Stanislav Milojković

Foto: Stanislav Milojković

“Svaka definicija gubitak je slobode”, a Obojeni program svoju slobodu traži kroz energiju i strast, čistu ljubav i beskompromisni rokenrol. Svaki njihov koncert je prilika da se obnovi životna energija i redefinišu životni ciljevi. Obojeni program je bend koji postoji skoro četiri decenije i od prvog dana nametnuli su se kao sastav sa autentičnim muzičkim izrazom, a tu autentičnost nije lako definisati. Branislav Babić Kebra i OP kroz svoju muziku kanališu The Fall, Joy Division, Slits, Raincoats…ali sve vreme uspevaju da ne zvuče kao neko od pomenutih. Obojeni program su pravac za sebe, muzički izraz koji je nezahvalno upoređivati sa bilo kojim drugim postojećim. Obojeni program su izbor koji napravite u jednom trenutku svog života i ostajete mu verni dok u vama tinja ta vatra slobode i bunta.

Kebra i Obojeni program su ti malobrojni srećnici kojima nije problem da sebe nanovo izmišljaju, da probaju nešto novo, da rizikuju i iznenađuju. Od 1980. godine do danas kroz bend je prošlo bar pedeset muzičara, a deo opšte kulture cele jedne generacije je predstavljanje benda u emisiji legendarnog Džona Pila na BBC radiju i emitovanje spota za „981“ u MTV 120 minuta.

Karte za novosadski koncert mogu se kupiti na blagajnama Gigs Tix-a po ceni od 600 dinara, a na ulazu u Quarter će koštati 800 dinara.

Sana Garić predstavlja album “Svet za nas”

U subotu, 24. decembra u 21 sat, Sana Garić će sa svojim bendom održati prednovogodišnji koncert u klubu Elektropionir, na kome će prvi put predstaviti pesme sa svog novog albuma “Svet za nas”, kao i pesme Xanax-a sa prethodnog albuma u novim aranžmanima.

Foto: Stanislav Milojković

Foto: Stanislav Milojković

Sana Garić promoviše novi studijski album „Svet za nas“, koji će zvanično biti objavljen za izdavačku kuću Mascom istog dana kada je i koncert u Beogradu. Zajedno sa Sanom (vokal, klavijature) nastupiće: Luna Škopelja – klavijature, Marija Nikolić – klavijature, David Popović – bubanj + gosti: Nebojša Mrđenović – čelo, Dejan Stanisavljević – klavijature.

Ulaznice su u pretpodaji po ceni od 300 dinara. Prodajna mesta su Zaokret i Šikarica. Na dan koncerta cena karte će biti 400 dinara.

Del Arno Bend obeležava 30. godišnjicu

Pod pokroviteljstvom konzulata Jamajke u Srbiji, Del Arno Bend ima čast da vas pozove na koncert kojim će obeležiti prvih 30 godina karijere – u subotu od 21 sat u sali Amerikana Doma omladine Beograda.

Foto: Stanislav Milojković

Foto: Stanislav Milojković

Del Arno Bend, prvi autorski reggae roots bend na ovim prostorima, proslavlja ove godine 30 godina rada, tri decenije tokom kojih je pronosio na svim prostorima ex-Yu poruke mira, ljubavi i tolerancije. Osnivači, braća Vladan i Jovan Matić, su davne 1986. predstavljali ozbiljan kuriozitet na domaćoj rok sceni jer je DAB naprosto bio jedini bend takvog muzičkog usmerenja. Vreme i okolnosti u regionu pokazali su da je postojala potreba za takvim porukama i takvim bendom, a nastajanje čak tri generacije reggae naslednika DAB-a je potvrdilo da je grupa doprinela ustoličenju novog muzičkog pravca na ovim prostorima.

Za koncert u Domu omladine priprema se poseban program koji neće nimalo ličiti na klasični koncertni set, a čitav događaj snimaće se audio i video sa idejom da se trajno sačuva uspomena na ovaj, za grupu izuzetno važan dan. Među muzičarima naći će se, kao gosti, i nekadašnji članovi grupe a u pripremi su još neka iznenađenja. Cena ulaznice: 600 dinara.

SREDA, 28. DECEMBAR

Crvi i Dingospo Dali U u Elektropioniru

Bendovi Crvi i Dingospo Dali sviraće u sredu od 21 sat u klubu Elektropionir.

Foto: Stanislav Milojković

Foto: Stanislav Milojković

“Crvi su bend u stalnom nastajanju. Crvi žele da lutaju, a ne žele da idu sigurnim putem. Naša muzička misao je direktna i neposredna. Za nas kažu da smo hardkor energija, distorzija, fid-bek, električna struja, poludeli bas koji piči u noć. I trans, koji sačekuje u svakoj pesmi, i vodi negde daleko”. Crvi su: Damjan Babić (vokal, gitara), Ivan Skopulovič (gitara, bas), Vladimir Pejković (gitara, bas, prateći vokal), Marko Benini (bubanj).

Predgrupa koncertu Crva biće Dingospo Dali beogradski autorski alternativni rok sastav, formiran 2011. godine koji je vođen raznim uticajima bendova uglavnom mračnijeg zvuka na autentičan način spojio groove i ritmičnost sa nežnošću i melodičnošću u isto vreme.

Pretprodaja karata po ceni od 300 dinara u kafeu Šikarica i Zaokretu, cena karte na ulazu biće 400 dinara.

Nikola Vranjković u Domu omladine

Nikola Vranjković će održati tradicionalne prednovogodišnje koncerte u Beogradu 28. i 29. decembra u Velikoj sali Doma omladine Beograda, u organizaciji promoterske kuće Long Play. Koncerti počinju u 20 časova, a održaće se u Velikoj sali Doma omladine.

Foto: Stanislav Milojković

Foto: Stanislav Milojković

„Vraćam se u veliku dvoranu DOB-a jer se u njoj najbolje osećamo moja publika i ja. Koncerti će biti sedeći, dvodelni, i trajaće preko tri sata. Ova dva koncerta bi trebalo da najave novi, dvostruki album koji će se pojaviti nadam se na proleće“, najavio je Vranjković. Ključna autorska ličnost kultnog beogradskog Block Out-a, Vranjković je objavio samostalno debi „Za ovde ili za poneti“ (2001), a nakon raspada matičnog benda, mini album „Bremeplov“ (2014), kao i singlove „Fototapet“ (2015) i sa Autogenim treningom „Moraćeš da naučiš da živiš sa tim“ (2016). Uz Vranjkovića nastupiće i bubnjar Vladan Božilović, basista Ivan Mihailović, gitaristi Danilo Ikodinovski, Milan Vučković i Ivan Zoranović, koji svira i klavijature.

Nikola Vranjković imaće specijalne goste na svojim tradicionalnim prednovogodišnjim koncertima u Beogradu – pored njega u velikoj dvorani Doma omladine sviraće ponovo okupljeni kultni bendovi Ništa ali logopedi 28. decembra i Mravi 29. decembra. Ulaznica za koncerte Nikole Vranjkovića košta 900 dinara na blagajni Doma omladine, odnosno preko mreže Eventim. Na dan koncerta biće 1.200 dinara.

ČETVRTAK, 29. DECEMBAR

Lorna Wing presents About Lorna + Pavle Popov

Lorna Wing presents About Lorna + Pavle Popov u četvrtak, 29. decembra, od 20 časova u klubu Elektropionir.

About Lorna je beogradska elektro, down-tempo četvorka, koja donosi svež i slojevit zvuk pun šumova i potmulih sabova iznad kojih se rasprostiru harmonije odsvirane na gitari, sintovima i flauti, uz mnogima prepoznatljive vokale Ivanke Simić i Čedomira Stanojevića. Osoba zaslužna za produkciju i oblikovanje samog zvuka je basista i flautista, Srđan Popov (aka Sergio Lounge), dok je na klavijaturi i usnoj harmonici Marija Nikolić.

Foto: Stanislav Milojković

Foto: Stanislav Milojković

Bend je nastao transformacijom iz mnogočlanog sastava Lorna Wing, pa otuda i nosi svoju karakterističnost i prepoznatljivost. Kako sami članovi benda About Lorna navode, muzika koju će uskoro predstaviti je iskorak iz zone komfora, opipavanje i korišćenje mogućnosti koje su otvorene upotrebom tehnologije u svrhu kreativnosti i stvaralaštva. Bubanj je zamenjen elektronskim zvukom, a pesme su ogoljenije, mračnije i intenzivnije.

Pavle Popov je muzičar, gitarista, kontrabasista i kompozitor iz Beograda, aktivan u velikom broju projekata čiji spektar varira od klasične muzike preko jazza i ambijentalne elektronike do dub techna.

Ulaznice u pretprodaji mogu se kupiti u Zaokretu i Šikarici po ceni od 300 dinara. Cena ulaznice na dan koncerta je 400 dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari