Koncertni serijal pod nazivom Nova scena nastavlja se u petak, 20. aprila, u Domu omladine koncertom Milutina Petrovića sa projektom „Mylutin With His Paramount Folk Orchestra“. Koncert u DOB-u biće prva prava promocija ovog beogradskog autora i njegovog rada uživo, sa velikim brojem gostiju, ambicioznom satnicom i raznovrsnim muzičko-scenskim aktivnostima, kako to i dolikuje jednom muzičaru koji je po obrazovanju i po karijeri pre svega režiser.


„Mylutin With His Paramount Folk Orchestra“ je puno ime pod kojim objavljuje pesme i nastupa singer-songrajter koji živi i radi u Beogradu i iza koga se neuspešno krije jedan filmadžija – Milutin Petrović. Milutin (1961) je poznati filmski, televizijski i pozorišni reditelj iz Beograda. Još kao student je na nekadašnjoj jugoslovenskoj televiziji, počeo da režira Hit meseca, zatim radio mnoge druge TV forme, bio jedan od pionira advertajzinga u Srbiji, a od 2000. godine napravio i četiri dugometražna filma. Poznat je i kao politički aktivista i borac protiv brojnih zaostalosti u svojoj zemlji i regionu, a poslednjih šest godina radi i kao profesor filmske režije na Akademiji u Beogradu.

U mladosti je imao kratku muzičku karijeru sa art rok grupom Heroji (1986 – 1988). Krajem 2010. godine vratio se muzici i za manje od petnaest meseci objavio tri albuma pod pseudonimom Mylutin. Prvi album „A Blues Singer in 8 Rounds“ objavljen je krajem novembra 2010. godine, drugi „Blues Singer In Religious Trance“ avgusta 2011, a aktuelni, treći „Blues Singer in a Rough Experience“ dostupan je od 29. februara ove godine na http://soundcloud.com/ljuljaska i na http://mylutin.bandcamp.com/

Radi se o singer-songrajterskoj muzici, onome što se nekada kod nas zvalo kantautorstvo, a što je jedna od najvažnijih grana popularne muzike, oličena u delima autora kao što su Bob Dilan, Nil Jang, Lusinda Vilijams, Leonard Koen, Tom Veits ili Stiv Earl. Singer-songrajterstvo je specifična muzička forma u kojoj su podjednako zastupljeni poezija, kompozicija, samostalno izvođenje (sviranje i pevanje) kao i kompletan estetski i civilizacijski stav. Mylutin je nastao i živi u nekoj vrsti „pripadnosti kultu“ velikom Taunusu Van Zantu. Ulaznice su već u pretprodaji na Blagajni DOB, po ceni od 300 dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari