NetflixFoto: Screenshot YouTube/TOHO

Na Netflix je juče stigao japanski kaiju film Godzilla Minus One, koji je prošle godine osvojio publiku širom sveta.

Film Godzilla Minus One imao je premijeru u bioskopima 3. novembra 2023. godine, a zaradio je oko 115 miliona dolara, što ga čini najuspešnijim japanskim filmom o Godzilli. Osim toga, film je pokupio brojne pohvale kritičara i publike te osvojio mnoge nagrade, među kojima je i Oskar za najbolje specijalne efekte, prenosi Index.

Uz ocenu od 98 posto na Rotten Tomatoesu, Godzilla Minus One trenutno je najbolje ocenjeni film u celoj franšizi koja se sastoji od 38 filmova.

O čemu se radi u filmu?

Priča se događa krajem Drugog svetskog rata, nakon bombardovanja Hirošime i Nagasakija, te prati kamikazu Kojičija Šikišimu koji je odlučio da sleti na ostrvo Odo, jer nije hteo da postane još jedna žrtva rata. Te večeri, ostrvo Odo napala je Godzilla, veliko čudovište nalik dinosauru, koje je rezultat nuklearnih testiranja.

Šikišima je pokušao da spase otočane, ali nije uspeo, zbog čega ga je počela proganjati krivica. Bivši kamikaza vratio se u Tokio, ne znajući da će grad uskoro postati meta Godzille koja je ponovo mutirala nakon dodatnih nuklearnih testiranja američke vojske.

Film je režirao Takaši Jamazaki, a glavne uloge igraju Rjunosuke Kamiki, Minami Hamabe, Juki Jamada, Munetaka Aoki, Hidetaka Jošioka, Sakura Ando i Kuranosuke Sasaki.

Vest je oduševila korisnike Netflixa

Vest o dolasku filma Godzilla Minus One oduševila je korisnike Netflixa.

„Sada imam planove za vikend“, „Zašto nismo dobili obaveštenje o ovome danima ranije?“, „Trnci mi prolaze leđima“, „Hteo sam da pogledam Furiosu sutra, ali odlučio sam da otkažem planove kako bih pogledao Minus One“, samo su neki od komentara na društvenim mrežama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari