Virtuozi na furioznim violončelima osvajaju Tvrđavu – 2 Cellos predvode krem regionalne scene na Exitu, a pored njih nastupaju i Bombaj Štampa, Beogradski sindikat, Dejan Petrović, Rundek Cargo Trio, Vlada Divljan i Ljetno Kino Big Bend, Disciplin A Kitchme, S.A.R.S, Atheist Rap i mnogi drugi. Mladi hrvatski violončelisti, Luka Šulić i Stjepan Hauser, osvojili su svet svojim virtuoznim interpretacijama dobro poznatih pop rok hitova, a u subotu, 12. jula osvajaju i glavnu binu Exit festival.

Od Majkla Džeksona, preko AC/DC-ja sve do Nirvane, njihove izvedbe popkulturnih hitova preodenutih u ruho klasičnih instrumenata oduševljavaju sve na koje naiđu, osvajajući simpatije takvih muzičkih veličina kakav je Elton Džon, koji je za njih izjavio: „Morate da ih čujete uživo, zaista su neverovatni! Poslednji put kad sam slušao nešto tako uzbudljivo bilo je 1960. na svirci Džimija Hendriksa“.

Jedna od omiljenih bina Exit festivala, Huawei Fusion, ugostiće ove godine neke od najboljih izvođača s ovih prostora. Prvi dan festivala nam, pored već najavljenih The Afgan Wings, Che Sudaka, Oratnitza i Quimby, dovodi i bend koji je ispisao najvažnije stranice istorije jugoslovenskog rokenrola, Disciplin A Kitschme. Pored njih, na Fusion bini nastupiće i beogradski satirični alternativni rok bend S.A.R.S, glasnici društvenih tema i problema „običnog“ čoveka. Na drugu po redu lajv binu Exita prvi dan dolazi i beogradski bend romskog zvuka, Kal, kao i Sopot (BiH) i Killo Killo (RS).

U petak, 11. jula na istoj bini predstaviće se već najavljeni miljenici domaće publike i majstori nastupa uživo Asian Dub Foundation, Hathors i Seward, a nastupiće i Srbije Kanda Kodža i Nebojša, hrvatske Punčke, kao i Ida Prester (Lollobridgida) sa svojim novim projektom Frau Casio. Treći dan EXIT festivala na Fusion bini najavljen je novozelandski bend Shapeshifter, a uz njih će nastupiti i krem regionalne scene: Bombaj štampa, Darko Rundek Trio, Atheist Rap, Bernays Propaganda, Dvadesetorica, Love Hunters i Cotton Pickers. Konačno, za poslednji dan festivala već su najavljeni holandski Birth of Joy, berlinski Mighty Oaks, japanski Tricot i internacionalni Between Sky and Earth, kao i Beogradski sindikat, Vlada Divljan i Ljetno kino big bend, Dejan Petrović big bend i Pips, Chips & Videoclips.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari