Tajm magazin je sastavio listu najboljih video spotova svih vremena povodom 30 godina MTV-a. Lista je sastavljena hronološki i predstavlja svojevrsnu „istoriju video spotova“.


Bend Talking Heads je 1980. godine snimio spot za pesmu „Once in a Lifetime“. Spot koji je postao hit na MTV kanalu, našao je svoje mesto i u Muzeju moderne umetnosti u Njujorku. Na listi se našao legendarni spot Majkla Džeksona za pesmu „Thriller“, koji više liči na film i koji je u „ono vreme“ predstavljao pravu revoluciju. Mesto na listi najboljih spotova našli su i Godley and Creme sa spotom za pesmu „Cry“, kao i sastav A-Ha sa spotom koji podseća na „strip“ za pesmu „Take On Me“.

Run DMC i Aerosmith su 1986. godine snimili kultnu pesmu i odličan spot za pesmu „Walk this way“, u kome ruše zid između roka i hip-hopa.

Među najboljim spotovima su i: „Sledgehammer“ Pitera Gabrijela, Madoninu „Express Yourself“ koji je režirao Dejvid Finčer, „Heart shaped box“ benda Nirvana,“Closer“ Nine Inch Nails, „Sabotage“ The Beastie Boys, „Buddy Holly“ Weezer, „Virtual insanity“ Jamiroquai, „The rain“ Missy Elliot, „This is hardcore“ Pulp, „Coffee&TV“ Blur, „All is full of love“ Bjork, „Let forever be“ Chemical Brothers, „Untitled“ pevača D’Angelo, kao i „Nothing compares to you“ Šinejd Okonor.

Magazin je na svojoj listi našao mesta i za savremenije umetnike – Fatboy Slim i „Weapon of Choice“, „The hardest button to button“ benda The White Stripes, „Going on“ Gnarls Barkli, „Single ladies“ Bijonse, „Bad Romance“ Lady Gaga, Kanije Vest i spot za pesmu „Runaway“. Na listi se našao i Džoni Keš sa spotom za pesmu „Hurt“ koji je magazin NME nedavno proglasio za „najbolji spot svih vremena“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari