Nastup benda Bullet for a Badman u serijalu Balkanrock Sessions 1Foto: Angelina Kačunković

„Online koncerat afro-funk i jazz sastava Bullet for a Badman, koji svira instrumentalne kompozicije bazirane na funk, afro i jazz ritmovima, kombinujući ih sa gitarskim zvukom i melodičnim duvačkim temama, objavljen je u novoj sezoni serijala Balkanrock Sessions“, ukazuju iz portala Balkanrocks.

Oni podsećaju da se umetnički počeci benda nalaze pod prvobitnim nazivom Metak Za Zlikovca i u toj postavi, i s tim nazivom, objavili su dva albuma: “Live at Underground Studio” i “Lagos Express”.

„Posle kraće kreativne pauze i promene nekoliko članova, sastav je nastavio rad sa novim nazivom Bullet For a Badman. EP “Mediterranean Leaves” objavili su 2018, a sledeće godine kao rezultat rada stalne postave realizovali su album “Busola”. Na „Busoli“ se nalaze odabrane kompozicije inspirisane različitim muzičkim pravcima i kulturama odsvirane na specifičan način, originalnim umetničkim izrazom kojim se od samog početka obraćaju publici“, podsećaju iz Balkanrocka.

Iz Balkanrocka dodaju i to da je nova sezona serijala uveliko u toku i da se svi nastupi mogu gledati bilo kada na „Youtubeu“. Svake dve sedmice očekuje se nastup novog izvođača.

Inače, serijal online koncerata Balkanrock Sessions startovao je 5. jula prošle godine koncertom velikog crossover sastava Eyesburn. Posle toga su nastupili i Moussaka, Obojeni program , Bolesna Štenad, Ida Prester, Funk Shui i Naked.

Novu sezonu otvorio kruševački trio Keni nije mrtav.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari