Nastup hora G.L.A.S. u Užicu, kod starale hidrocentrale 1Foto: Fejsbuk G.L.A.S

Hor G.L.A.S. (Gromoglasni Lokalni Amaterski Sastav) nastupiće pred Užičanima večeras, 25. avgusta, od 20,30 časova na platou ispred stare hidrocentrale Pod gradom.

Hor koji izvodi domaće i inostrane pop-pesme, čini četrdesetak entuzijastkinja i entuzijasta iz Užica i Čajetine, kojima umetnost nije profesija, a koji su različitih zanimanja i životne dobi od 20 do 60 godina.

Osnovan početkom prošle godine, već je – i to s pravom, zbog zanimljivog repertoara, načina izvođenja i aranžmana numera, vedrine i scenskog nastupa, zavredio pažnju publike.

Njegov osnivač je Udruženje PRKOS (Proaktivna Kulturna Otvorena Scena), čije  sedište je u Čajetini, a koje okuplja ljude koji žele da se izraze kroz različite umetničke forme i koji prkose banalnostima i prozaičnostima.

Prkos je i cvet raskošnih boja i krupnh latica, koji uspeva u veoma lošim uslovima i nije mu potrebna posebna nega, pa otuda i ta vrsta simboličnog značenja u nazivu tog pevačkog ansambla.

Hor vodi Marija Lazić, mlada pijanistkinja i dirigentkinja iz Užica, sa zavidnom muzičkom i izvođačkom karijerom, koja je u taj ansambl unela svežinu i posebnu vrstu energije.

Taj koncert je deo programa 7. Međunarodnog festivala prirode i kulturnog nasleđa „Žestival“, koji je počeo 22. i završava se 27. avgusta.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari