Mada su pesme „Hir aj kam“ ili „Giv mi mani“ („Samo malo“) doživele bezbroj Jutjub inkarnacija i veliku popularnost, Robert Pešut Manjifiko će tek u okviru Long night festivala (Dom omladine Beograda, 26. mart) imati prvu veliku i zvaničnu promociju svoje muzike u Srbiji. Tim povodom, imali smo priliku da na kratko porazgovaramo sa Manjifikom o nastupu, publici i angažmanu na filmu „Montevideo, bog te video“ za koji radi muziku.


– Nebitno je šta ja očekujem od nastupa, već da li ćemo odgovoriti na očekivanja publike. Važno mi je samo da mi na bini tamo dobro odsviramo, a da će ljudi zaplesati. Dvadesetak godina radim u Sloveniji i postao sam neka institucija, ali to je mala sredina u kojoj brzo ponestane entuzijazma, a bez toga nema ljubavi i nema romantike – kaže Manjifiko.

Vesela kombinacija različitih muzičkih stilova, šaljivi tekstovi, ekstravagantne odevne kombinacije i atraktivne, a oskudno odevne devojke, postale su svojevrsni pečat Manjifika, a on kaže da su to sve putevi da pronađe „svoj zvuk“.

– Nemam ja plan „B“, to ne bi bilo fer. Ne mogu ja da odlučim da radim nešto ovako, a ustvari bih voleo i mogao i onako. Ne vidim u cinizmu ništa lepo i dobro. Lepe devojke u spotovima su tu kada nemate bolju ideju… ili kad nemate ideju uopšte. Videli smo sa Zapada da tako, atraktivne devojke malo zaplešu, ti malo udaraš po tamburi i to onda bude O.K. – objašnjava Magnifico.

Kada je Dragan Bjelogrlić brinuo o muzici za film „Montevideo, Bog te video“, pesma „Giv mi mani“ već je u svim svojim pojavnim oblicima postala hit na Jutjubu. Manjifiko ju je prilagodio temperamentu za koji su on i Bjelogrlić smatrali da bi mogao da postoji u Beogradu tog doba.

– Bjelogrlić je pravi profesionalac, morao sam da budem na svim snimanjima ne bih li uhvatio atmosferu. Napravili smo nešto što u to doba sigurno nije postojalo, ali smo mi domislili kako bi mogao da zvuči urbani Beograd u prvoj polovini prošlog veka. To su neki narodni motivi smiksani sa operetama, a Bjelogrlić mi je rekao: „Napravi nešto da je kao staro, a da bude novo i da bude hit“ – kaže slovenački muzičar Manjifiko.

Balkan i latino ritam u nastavku „Montevidea“

Za nastavak filma, u kojem naš fudbalski tim ide u Montevideo, Manjifiko najavljuje prijemčivu kombinaciju balkanskog i latinoameričkog ritma i temperamenta.

– Kao da smo nekad na nekoj Atlantidi možda, zajedno živeli. Tako je lako igrati se i mešati te note. Eto, u tom će maniru muzika za nastavak filma da bude – najavio je Manjifiko.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari