nik kejvFoto: Fred Duval / Zuma Press / Profimedia

Nik Kejv je nedavno govorio o tome kako je smrt dva njegova sina uticala na promenu prioriteta u svakodnevici.

U intervjuu za australijski ABC, Nik Kejv je govorio kako je u mladosti najviše bio posvećen sebi, čak do sramnog nivoa.

„Veći deo života bio sam zapanjen svojim genijem, znate, imao sam kancelariju i sedeo tamo i pisao svakog dana i sve ostalo u mom životu bilo je sporedno“, započeo je Kejv.

„To se sve potpuno rasprslo i vidim sam glupost toga, te vrste sramotnog ugađanja sebi.“

Tuga je postala najveći uticaj na Kejvov rad i javnu ličnost otkako je njegov 15-godišnji sin Artur poginuo nakon pada sa litice kod Brajtona u julu 2015. godine.

Nik Kejv je nedavno održao koncert u Beogradu

A onda je njegov najstariji sin, Džetro Lejzenbi, preminuo u 32. godini 2022, nedugo nakon što je osuđen za fizički napad na svoju majku.

Nik Kejv je rekao da je tada već razumeo proces tugovanja, jer je jednom već prošao kroz takav kataklizmičan proces.

„To je deo onog osnovnog što nas čini ljudskim bićima. Mi smo stvorenja gubitka. To nije tragičan deo naših života, već nešto što ih produbljuje i donosi im neverovatan značaj.“

Objasnio je i da mu se promenio odnos prema javnosti nakon Arturove smrti, naročito preko sajta Red Hand Files, gde i dalje dobija na stotine pisama i komentara.

„To je neka vrsta sigurnosne mreže koja je sama pokupila sve te ljude. To je nešto što mi je omogućilo da ostanem otvoren prema svetu, a da ne da se zatvorim.“

Nik Kejv će krajem ove godine objaviti novi album sa grupom Bad Seeds, pod nazivom Wild God, a u međuvremenu je najavio da je postao deda.

Rekao je da se nada da će biti „deda koji sedi u fotelji, priča neprikladne stvari i ima užasan uticaj na sve, ali koga unuk tajno voli“.

Izvor: The Guardian

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari