Rundek Cargo trio sinoć je uz burne ovacije publike završio prvi koncert u Velikoj sali Doma omladine. Darko Rundek, Izabel i Duco Vranić, koji su se posle godinu dana vratili u Beograd, svirali su više od dva sata.

Već s prvom pesmom „Uspomena“ nastala je atmosfera dobro poznata na svim Rundekovim koncertima u Srbiji. Prvi deo koncerta protekao je u izvođenju repertoara sporijih pesama, uglavnom s poslednjeg albuma „Plavi avion“, koji je izašao pre više od godinu dana, ali i novih pesama, koje su tek u procesu nastajanja.

Velika sala Doma omladine koja je bila ispunjena do poslednjeg mesta, slušala je s punom pažnjom nove pesme „Midnight Calypso“ i „Mostovi“ koje će se naći na novom albumu krajem godine. Kako je Rundek objasnio, želeli su da s publikom ekskluzivno podele proces nastajanja albuma, budući da nove pesme sviraju u formi koja još nije strogo definisana.

Nakon kraće pauze, nastavak večeri protekao je u jednočasovnom nizanju hitova „Uzalud pitaš“, „Ljubav se ne trži“, „Znak“, „Makedo“ … Iako bend nastupa isključivo u salama sa sedećim mestima, takav koncept nije sprečio publiku da na prve taktove hitova poustaje i počne da igra. Ples između stolica, pljeskanje i pevanje uz podignute ruke, obeležili su ceo nastup, nakon kojeg je usledio poduži bis. Međutim, ni više od dva sata sviranja nije bilo dosta raspoloženoj publici koja je dugo nakon kraja koncerta dozivali članove benda.

Rundek Cargo trio je srpsku turneju započeo u subotu, 28. aprila, u Kikindi, a posle sinoćnjeg koncerta, u Veliku salu Doma omladine vraćaju se večeras, kao i 3. maja. Pored beogradske publike, ovih dana u njihovoj muzici uživaće i publika u Čačku (1. maj), Novom Sadu (2. maj) i Subotici (6. maj).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari