nil gejmanFoto: Jason Mendez/Starpix for Amazon / Shutterstock Editorial / Profimedia

Pisac Nil Gejman optužen je za seksualne napade od strane dve žene sa kojima je bio u vezi, ali ovaj autor to poriče.

Britanska kuća Tortoise Media prenela je tvrdnje dve žene da je Nil Gejman sa njima imao „grube i ponižavajuće odnose“, za koje kažu da nisu uvek bili uz pristanak.

U četvorodelnom podkastu pod nazivom Master: The Allegations Against Neil Gaiman prenete su tvdnje žena koje su potpisane kao Skarlet i K.

Skarlet je radila kao dadilja njegovom detetu kao 23-godišnjakinja i tvrdi da ju je Gejman napao u februaru 2022, samo nekoliko sati nakon što su se upoznali.

Ona kaže da je to bilo u kadi u njegovoj kući na Novom Zelandu, dok je on izjavio da su se „mazili“ u kadi i da je sve bilo uz njen pristanak tokom tronedeljne seksualne veze.

Skarlet tvrdi da, iako veza jeste bila uz pristanak, činovi koji su se odigrali su bili toliko grubi da je u jednom trenutku izgubila svest.

Kaže i da ga je molila da prestane, a da se on samo nasmejao, rekao da „mora da bude kažnjena“ i iskoristio kaiš na njoj, što on poriče.

Nil Gejman poznat je po delima Američki bogovi, Koralina i stripu Sendmen

Druga žena, potpisana kao K, kaže da je imala 18 godina kada ga je upoznala 2003. godine na jednom potpisivanju knjige na Floridi.

Tvrdi da su započeli vezu kada je ona imala 20, a on bio u 40-im i da ju je često podvrgavao grubim i bolnim odnosima koje nije želela i u kojima nije uživala.

Pored toga, kaže i da su imali odnose dok je imala infekciju urinarnog trakta, iako ona to nije želela, zbog čega je „vrištala od bola“.

Nil Gejman je to porekao i K nije podnela zahtev policija, dok je Skarlet to učinila kod novozelandske policije 2022. godine.

Gejman je rekao za Tortoise da policija nije prihvatila njegovu ponudu da učestvuje u istraživanju, navodeći to kao dokaz toga da su tvrdnje neosnovane.

Novozelandska policija rekla je ovoj kući da pokušava da razgovara sa brojnim ljudima koji su ključni za istragu i da postoje brojni faktori koji utiču na to kada će se ona završiti.

Izvor: Rolling Stone

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari