Promocija subotičke scene pod nazivom North Side održaće se u petak, 5. aprila, u klubu Fabrika Studentskog kulturnog centra Novi Sad, gde će nastupiti bendovi Ljudske potrebe, Ana Never i All the arms we need, a biće održana i projekcija dokumentarnog filma „Wooden ambulance bicycle tour“.

Ljudske potrebe je subotički sastav nastao 2010. godine. Imali su mnogobrojne nastupe po Subotici, Novom Sadu, Beogradu, Kikindi, na Trenchtown festivalu 2011, Festivalu Filmski front 2010 i u Domu omladine Beograda na seriji koncerata Scena uživo 2011. Okarakterisani su kao electro-punk sve do odlaska Igora Andrejića (sempler i klavijature) iz sastava. Tada dobijaju pojačanje u vidu živog bubnja i menjaju svoj pravac u noise rock. Trenutni presek: Armand Mesaroš – bas, Vuk Miletić – vokal, Takacs Tibor Faky – saksofon, Neven Tili – bubnjevi. U pripremi im je novi EP pod nazivom „Tragedija genija“.

Ana Never je bend iz Subotice, postoji od proleća 2002. Oblikovan u duhu prijateljstva i senzibiliteta, proizašao je iz istraživanja i iskustvenog doživljaja muzike i života njena tri člana: Srđana Terzina, Dejana Topića i Gorana Grubišića, koji su bili prijatelji još od malih nogu. Tokom više od deset godina par drugih muzičara je sviralo sa njima, dok današnju postavku benda čini pet članova: Srđan Terzin – gitara, bas, klavijature, Dejan Topić – gitara, Goran Grubišić – bubnjevi, gitara, Davor Bašić Palković – bas gitara, gitara i Boris Čegar – klavijature. Kroz deceniju postojanja bend Ana Never se nametnuo kao jedan od najvažnijih bendova post-rock deklinacije u balkanskoj regiji. Svirali su po bivšim Jugoslovenskim republikama i regionu, delili su pozornicu sa izvođačima poput Jeniferever (Švedska), Kayo Dot (SAD), Heirs (Australija), Pozvakowski (HU), Rosa Parks (HU), Consecration, Virvel… i sa mnogim mnogim drugima. Njihov najnoviji album „Small Years“ (2012) – od pojedinih svetskih kritičara je proglašen za „jedan od najboljih post-rock albuma snimljenih u 2012“. Album će koncertno i premijerno promovisati u Novom Sadu. All the arms we need je metal-hard core bend iz Subotice koji čine Boris Đerman – vokal, Dario Kostić – gitara, Igor Hadzalić – bas, Slobodan Mićić – bubnjevi i Darko Robović – gitara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari