U okviru koncertnog serijala Nova scena u subotu, 21. aprila, od 21 sat u Domu omladine sviraće ŽeneKese, a bend je neposredno pred koncert objavio i novi spot za pesmu „Ponavljaj bilo šta“. Pored novih pesama, ŽeneKese će na koncertu u Domu omladine predstaviti i novog člana, Luku Pređu, čija će klavijatura osvežiti nekoliko pesama.

 Na koncertu ce kao specijalni gosti nastupiti velike nove nade klupske r’n’r scene Straight Mickey and the Boyz. Karte u pretprodaji mogu da se kupe na blagajni Doma omladine, po ceni od 250 dinara.

Aktuelni album „Rado bih te sreo“ objavili su Odličan hrčak i Exit, a poslednji singl benda, „Ponavljaj bilo šta“ pojavio se u decembru prošle godine, snimljen je u Digimediji, i predstavlja bend u drugačijem svetlu, između ostalog i zbog aktivnog učešća novog instrumenta, klavijatura, koje bi trebalo prvi put uživo da se čuju na predstojećem koncertu u DOB-u. Tim povodom, na nekoliko pitanja nam je odgovorio bubnjar benda Mladen Sopić.

Vaš aktuelni album „Rado bih te sreo“ je mnogo kraći nego prethodni – da li ima još nekih promena po pitanju zvuka i tematike u odnosu na prvo izdanje?

Kraći je zato što smo insistirali da snimak, odnosno nove pesme budu sveže. Neke od pesama koje su izašle na prvom albumu 2009. sviramo od 2005. godine, što je nažalost čest slučaj i kod drugih bendova. Verovatno ćemo ubuduće češće izbacivati singlove kao što je slučaj i sa „Ponavljaj bilo šta“.

lmate novog člana benda – koliko su klavijature uticale na promenu zvuka benda?

Često klavijature (klavir) izazivaju negativne reakcije, verovatno svi misle da će to omekšati zvuk, a zaboravljaju koliko je bendova u istoriji i na koji način koristilo taj instrument. Neka referenca za početak budu The Stooges „I wanna be your dog“, a mogu i nove Majke i genijalne „Teške boje“.

Neposredno pred koncert izbacili ste novi spot – kažite nam nešto o njemu?

Naši spotovi su ili jako jednostavni kao što „Bordžija“ ili vrlo komplikovani poput „Bez tebe“. Ovaj novi spada u drugu grupu, jako dugo smo ga pravili, pomogli su nam u izradi i dragi prijatelji Jelena Milunović, studentkinja animacije na FPU, i Vladimir Miladinović Piki, fotograf. Mislim da je jako interesantan, uostalom kao i pesma.

Kako će izgledati vaš koncert u DOB-u, šta ćete svirati? Najavljeni su i specijalni gosti?

Kao specijalni gosti nastupaju Straight Mickey and the boyz, drugari iz Bigza, beskompromisni i jako bučni gitarski trojac. Koncert počinje oko 21.30, karte su u pretprodaji na blagajni DOB-a. Prvi put ćemo izvesti nekoliko novih pesama, a neke od starih će biti osvežene, ne smekšane, sa klavijaturama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari