Novi album benda Just Mustard; Nedeljnik Austin Chronicle navodi: „Nema presedana za to što Just Mustard donosi u shoegaze“ 1Art Vizual: Graham Dean

Noise rock, triphop, shoegaze, post punk bend Just Mustard objavio je drugi album naslovljen „Heart Under“, za izdavačku kuću Partisan Records.

Naslovna slika za album je originalno delo međunarodno poznatog engleskog umetnika Grahama Deana koji je ranije sarađivao sa Piterom Gabrielom.

Petočlani bend Just Mustard iz Dundalka podelio je i svoju novu pesmu „Seed“, koja, kako je rečeno, „predstavlja mračnu i opasnu tačku na albumu i prikazuje eksperimentalniju stranu benda – ritam sekciju koja se graniči sa tehnom, učvršćujući revnute dvostruke gitare koje zvuče kao da se vraćaju iz podzemlja“.

Gitarista Mete Kalyoncuoglu, povodom inspiracije za pesmu, istakao je: „Uporedo sa mnogo elektronike i buke, slušao sam mnogo muzike u kojoj su bili gudački instrumenti. Završio sam čitanje knjige ‘The Rest Is Noise’ Aleksa Rosa u vreme kada smo počeli da pišemo album i ponovo sam se vraćao na mnoge kompozitore 20. veka, koje sam prvi put otkrio gledajući Kjubrikove filmove, poput Kšištofa Pendereckog. Udarci rastućeg tempa na početku pesme „Seed“ inspirisani su ksilofonom koji se diže i spušta u „Muzici za gudače, udaraljke i Celestu“ Bele Bartoka“, kazao je gitarista.

„Just Mustard je upravo završio i svetsku turneju sa bendom Fontaines DC, nakon što su bili jedan od bendova o kojima se najviše pričalo na filmskom i muzičkom festivalu u Ostinu, Teksas “South by Southwest” SXSW u martu“, ukazano je povodom rada benda, uz citat nedeljnika Austin Chronicle: „Jednostavno nema presedana za mnogo toga što Just Mustard donosi u shoegaze“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari