Riječka grupa Fit je posle dvadeset dve godine pauze objavila treći studijski album. Jednostavno su ga nazvali „2011“ i moguće ga je besplatno preuzeti sa interneta u mp3 formatu na adresi www.fitrijeka.com.



Sastav Fit je bio jedan od najpopularnijih bendova krajem osamdesetih. Posle objavljena dva albuma, sa radom su prestali početkom devedesetih godina. Aktivnost su obnovili 2008. godine kada su objavili i koncertni disk „Live uz Rijeku“. Na tom albumu su pokazali da ne zvuče zastarelo i da nisu izgubili energiju sjajnog live izvođača.

Njihovi stariji hitovi s prva dva studijska albuma „Uz rijeku“ i „Daj mi ruku“ i dalje se emituju na ex-Yu radio-stanicama, naročito hitovi „Kao mačka“, „Zaboravit ću sve“ i „Telefon“ (prepev „Hanging on the Telephone“ iz repertoara grupe Blondie).

– Nekako mi je sasvim prirodno da ovaj album izađe na internetu. Svi živimo u različitim gradovima i album je čak i snimljen zahvaljujući internetu. Od ideje do krajnjeg miksanja albuma mi smo proveli manje od dvadeset dana fizički u istoj prostoriji. Većinu posla i komunikaciju tijekom same izrade pjesama imali smo preko neta – kaže pevač Davor Lukas.

Album „2011“ donosi zreliji, ali podjednako prepoznatljiv „power pop“ zvuk, zapakovan u modernu produkciju. Album je hitoidan i radiofoničan s pesmama koje postaju instant pamtljive. A to potvrđuju pesme „Vodimo ljubav“, „Jing jang“ i „Ne mogu bez nje“. Pesme su kreirane, snimane i producirane u poslednje tri godine u studiju Zorka Opačića u Amsterdamu.

Povratak na scenu su iskoristili i za snimanje dokumentarnog filma“„Rock’n’roll je kriv za sve“ koji je prikazan na odabranim festivalima. Tokom neaktivnosti benda pevač Davor Lukas objavio je solo album „Lucas“, a Zorko Opačić i Miro Tešević su kao Cyberfit snimili mnoštvo materijala za razne elektronske etikete, uključujući pesmu „Pojo, Pojo“ koja je na poznatoj kompilaciji Cafe Del Mar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari