Novi album kultnog sastava Disciplin A Kitschme, pod nazivom „Uf!“, juče je izašao u ekskluzivnom, samo za Exit etiketu, skrojenom obliku. Deset pesama s albuma dostupno je za besplatno preuzimanje na sajtu www.exitmusic.rs. Fizičko izdanje albuma će se ostvariti u vidu CD-a za PGP RTS i Croatia Records, dok će vinil svetlost dana ugledati u izdanju kuće „Odličan hrčak“.


Posle četiri godine, spremno je novo poglavlje u biografiji jednog od najuticajnijih bendova sa ovih prostora. Spot koji je najavio album, za pesmu „Ako ti je glasno“ predstavljen je pre nepune dve nedelje i može se pogledati na Jutjub kanalu Exit festivala. Prilikom skidanja albuma potrebno je samo da tačno odgovorite na tri pitanja koja će pokazati koliko dobro poznajete Disciplinu. Ovo je, uz dva maksi singla, jedan mini LP i jedan album uživo, deveti studijski album sastava Disciplin A Kitschme, benda koji je ispisao najvažnije stranice istorije jugoslovenskog rokenrola.

Nakon „londonskog“ perioda, obeleženog jedinstvenim instrumentalnim pristupom džangl i dramenbejs, bend ponovo stvara u Beogradu i ispisuje prepoznatljive, a opet nove i uvek sveže stranice domaćeg roka. Oni su: Koja – bas & glas, Buca – bubnjevi, udaraljke & glas i Manja – glas. Specijalni gosti na albumu su: Mr. Kuzma na klaviru, klarinetu i organi, Ronald Anžur koji svira konge i daire, Rahaja na diđuridu, Banana kao prateći vokal u pesmi „Neukusu treba reći NE!“ i Toma Grujić kao vokal u pesmi „Upad“. Album je snimljen tokom aprila 2011. u studiju „Banana sistem“, a miks i mastering urađen je u studiju „Prljavi salonac“ u Beogradu. Postmastering radio je Vlada Negovanović u studiju „Sky“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari