Bečejska grupa Eva Braun objavila je singl „Sva tvoja ćutanja“ povodom koncerta 15. decembra u Domu omladine Beograda, u organizaciji promoterske kuće Long Play, na kome će obeležiti dve decenije od prvog albuma „Prisluškivanja“. Posebnost singla „Sva tvoja ćutanja“ je njegovo pojavljivanje dve decenije od kako se pesma našla na „Prisluškivanjima“.

Vinilna ploča je izašla 5. oktobra ratovima i sankcijama opterećene 1992. godine, kad je bilo izuzetno teško doći do albuma, a o skidanju s njega nekog singla nije se moglo ni razmišljati. Koncert u DOB-u, u čijem prvom delu će Eva Braun svirati sve stvari sa „Prisluškivanja“, sjajan je izgovor da se do tada kao podsetnik na kultni album sa njega čuje radijski i internet singl. Izbor je s razlogom pao baš na „Sva tvoja ćutanja“.

„Od svih 14 pesama sa ‘Prisluškivanja’ jedino sam sto posto zadovoljan sa ‘Sva tvoja ćutanja’. I dan-danas volim da je sviram, ponosan sam na nju! Danas kad je ponovo slušam, mislim da je odlično ispala s obzirom na vreme u kome je nastala“, kaže gitarista i pevač Goran Vasović.

U drugom delu koncerta bend će svirati standardni repertoar, standardne hitove Eve Braun, od pesama sa albuma „Pop Music“ (1995), „Heart Core“ (1998) i „Everest“ (2001), do aktuelnog dvostrukog CD-a „Playback“ (2011). Ulaznica za koncert Eve Braun 15. decembra u Amerikani košta 800 dinara u pretprodaji na blagajni Doma omladine Beograda i preko mreže Eventim. Na dan koncerta koštaće 1.000 dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari