Grupa Xanax objavila je novi singl/spot – remiks pesme „Mašinerija“, a 2. decembra očekuje nas njihov nastup, zajedno sa grupom Mravi, u beogradskom Kulturnom centru Drugstore. U pitanju je drugi singl sa debi albuma „Ispod površine“, a spot je urađen zajedno sa Dejanom Stanisavljevićem, frontmenom grupe Beograd, sa kojom Xanax sarađuju više od godinu dana.

Stanisavljević, koji je na prvencu benda producirao nekoliko pesama i uradio dva remiksa, napomenuo je da je interesantno to da su, s obzirom da živi u Kanadi, spot radili preko interneta, i dodao: „Pola je snimljeno u Beogradu, a pola u Vankuveru gde sam konačno i završio sve specijalne efekte i rad u Adobe After FX-u“. Novi spot dodaje još jedan sloj značenja pesmi „Mašinerija“ jer kroz kombinaciju žive slike i kompjuterski generisane grafike plastično prikazuje kontrast između nehumanosti modernog društva i neuništivosti slobodnog duha.

Nadovezala se Sana Garić, pevačica Xanaxa: „Deo spota je sniman na 24. spratu solitera na Banjici, gde su se kamerman Marko Simić i članovi benda hrabro penjali kroz maleni prozor na krov. Na taj usnimljen materijal smo dodali predeo iz mašte – animaciju kojom smo pokušali da što bolje dočaramo nehumanu mašineriju u kojoj se krije cvet koji cveta iz betona. Spot je jedan šareni kolaž sa dosta simbolike koju svako može da protumači kako želi“.

Xanax će 2. decembra, zajedno sa grupom Mravi, nastupiti u beogradskom KC Drugstore, a u pripremi su još dva spota. „Nastavljamo zanimljivu saradnju sa Dejanom Stanisavljevićem, tako da smo polako počeli da radimo na pesmama za novi album“, dodaju Xanax.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari