Novi vestern Kevina Kostnera premijerno na Venecijanskom filmskom festivalu 1Foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Drugi deo vesterna Horizon: An American Saga Kevina Kostnera imaće će svetsku premijeru 7. septembra, na dan zatvaranja Venecijanskog filmskog festivala, rekli su organizatori u četvrtak, nakon što je prvi deo premijerno prikazan u Kanu u maju .

Filmu koji će biti prikazan van takmičarske konkurencije u Veneciji prethodiće projekcija prvog dela sage Chapter One.

Oskarom nagrađena filmska zvezda je reditelj i producent višedelnog filma koji pokriva 15-godišnje razdoblje pre i nakon građanskog rata 1861.-1865., kada su belački doseljenici krenuli prema zapadu, otimajući zemlju američkim starosediocima.

Kostner je dovršio prva dva dela i namerava da snimi još dva, premda je na filmskom festivalu u Kanu u Francuskoj rekao da nije siguran kako će ih finansirati,prenosiu Index. hr.

Kako piše u sinopsisu filma, Horizon: An America Saga istražuje privlačnost starog Zapada i kako je kroz krv, znoj i suze osvojen, ali i izgubljen.

Kostnerova ambiciozna kinematografska avantura odvešće publiku na emocionalno putovanje kroz zemlju koja je u ratu sama sa sobom. Iskusiće to kroz objektiv porodice, prijatelja i neprijatelja koji pokušavaju da otkriju šta zapravo znači biti deo Sjedinjenih Američkih Država.

Ovogodišnji Venecijanski filmski festival trajaće će od 28. avgusta do 7. septembra , a očekuje se dolazak mnogih zvezda nakon što su mnogi prošle godine izostali zbog štrajka holivudskih glumaca 2023. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari