oasisOasis, Foto: PA Images / Alamy / Alamy / Profimedia

Oasis kreće na turneju, a karte su dostigle neverovatne cene.

Oasis nas je sve iznenadio ponovnim okupljanjem, delovalo je kao da braća Galager više nikada neće biti na istoj bini, a obožavaoci su toliko oduševljeni da du stvari otišle malo predaleko.

Britanski i irski obožavaoci Oasisa koji nisu uspeli da nabave karte unapred za povratničke koncerte grupe moći će to da pokušaju na opštoj rasprodaji u subotu, piše nemačka agencija dpa.

Tim je izdao upozorenje u petak uveče nakon što su nezvanični sajtovi za preprodaju ponudili rano kupljene karte za hiljade funti.

Oglasio se Oasis

„Primetili smo ljude koji pokušavaju da prodaju karte na sekundarnom tržištu od početka pretprodaje“, napisao je bend na Tviteru.

„Obratite pažnju da se karte mogu preprodavati ISKLJUČIVO po nominalnoj ceni… Organizatori će otkazati ulaznice čijom se prodajom krše uslovi korišćenja“, dodaju iz Oasis.

Ulaznice za koncert Oasis na stadionu Vembli prodate su po ceni do 5.909 funti (oko 7.015 evra) na Viagogu u petak uveče, a za 10.578 funti (oko 12.559 evra) na StubHub-u.

Obožavaocima se savetuje da kupuju karte na zvaničnim platformama

Liza Veb, ekspert iz britanske grupe za prava potrošača Which?, rekla je da „ne preporučuju kupovinu karata koje se trenutno preprodaju onlajn po naduvanim cenama“.

„Ne samo da postoji mogućnost da su neki od njih pokušaji prevare, već se važeće karte mogu poništiti i učiniti nevažećim ako se prodaju van zvaničnih platformi za preprodaju ili iznad nominalne vrednosti“, dodala je ona.

Ulaznice za 15 koncerata benda u Londonu, Mančesteru, Edinburgu i Kardifu puptene su u prodaju jutros u 10 časova, ali su karte za dva nastupa u Dablinu puštene u prodaju u 9 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari