Kultni novosadski sastav Obojeni program posle dugo vremena nastupiće u Beogradu, sutra u Gan klubu, uz podršku benda Microsonic. U Gan klubu je nedavno predstavljeno reizdanje prva dva albuma Obojenog programa „Najvažnije je biti zdrav“ (Search and Enjoy, 1990.) i „Ovaj zid stoji krivo“ (Tom Tom Music, 1991.) objedinjena na albumu objavljenom za izdavačku kuću Odličan hrčak. Uz dva basa i bubanj i sa Ilijom Vlaisavljevićem Bebecom (grupa Boye) bend nosi sasvim novu energiju koju su najbolje doživeli gosti nedavno završene Jelen top 10 turneje.


– Nedavno smo po treći put, na inicijativu izdavačke kuće Odličan hrčak, objavili reizdanja naša prva dva albuma. Bend sada radi u novoj postavi, što je donelo i novu energiju, promenu zvuka i dobru atmosferu: bas, bas, bubanj i glas – nama je to super. U ovoj postavi ćemo snimiti i novi album – rekao je Kebra, frontmen benda, i dodao da nakon Beograda, slede koncerti u Ljubljani 9. novembra (Kino Šiška) i u Zagrebu 10. novembra (Tvornica).

Na beogradskom koncertu, Obojeni program će imati i goste, novosadski indi rok bend Microsonic iz Novog Sada. Sviraju isključivo autorsku muziku, koju su kritičari opisali kao psihodeliju panonske ravnice, negde na pola puta između Aira i Sonic Youtha. Tekstovi su na engleskom jer je većina bendova koji su uticali na muziku Microsonica sa tog govornog područja. Iza sebe imaju mnogo svirki i festivalskih nastupa – u Novom Sadu, Beogradu, Nišu, Somboru, Vrbasu, Zrenjaninu, na Exit festivalu 2005. i 2006. godine, na UFO festivalu u Osijeku, na Demofestu u Banja Luci, Winner festu u Makedoniji (Skoplje, Štip i Prilep)… Ulaznice po ceni od 800 dinara mogu da se kupe u pretprodaji u kafeu Šikarica (Skadarska 22), u prodavnici ploča Pinball Wizard Records (TC Eurocentar, Makedonska 30) kao i na prodajnim mestima Eventima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari