Trubač iz Užica Dragan Ignjić dobio je nagradu „Od zlata jabuka“ za najizvornije muziciranje na 50. dragačevskom saboru trubača u Guči, koju od ove godine dodeljuje list Danas. Na finalnoj večeri Sabora u subotu, nagradu je Ignjiću uručio Zoran Panović, glavni i odgovorni urednik Danasa.

– Očekivali smo mnogo više, bar Zlatnu trubu ili nagradu za najbolji orkestar, ali igrom slučaja desilo se to što se desilo – naglašava Ignjić i dodaje: „Dejan Petrović je osvojio dve nagrade, jer je pethodno pobedio na svetskom takmičenju, koje i nije bilo baš svetsko, pa bi bilo glupo da pobedi na tom, a da ne pobedi na saborskom takmičenju. Ipak, u suštini smo zadovoljni, jer će nam ovogodišnja nagrada doneti majstorsko pismo.“ O desetodnevnom saborovanju, Ignjić kaže da je bilo nepotrebno, te da su za trubačko nadmetanje u Guči dovoljna uobičajena četiri dana.

– Kako je bio jubilarni sabor, organizatori su pokušali da naprave nešto veće, ali Guča ima svoju priču koja je trajala od četvrtka do nedelje. Mislim da nije bilo svrhe da to traje deset dana, ali vredelo je pokušati – smatra Ignjić, čiji su pradeda i deda takođe bili trubači, a u njegovom orkestru, formiranom 1995. godine, svira i njegov otac, koji je nekada svirao sa pokojnim Mićom Petrovićem.

Ignjićev orkestar debitovao je u Guči 2000. godine, dve godine kasnije usledila je nagrada za drugi orkestar, za najbolji mladi orkestar proglašen je 2003. godine, a 2006. osvaja Zlatnu trubu. Osim na ovogodišnjem saboru, nagradu za najizvornije muziciranje orkestar je dobio i pre tri godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari