Hvala što se sećate, rekla je jednostavno odlična, zaista odlična Tanja Jovićević (Oktobar 1864), na preksinoćnjem koncertu u Klubu Pravnog fakulteta koji su za Nišlije upriličili članovi i gosti oficijelnog Tribute to EKV benda „Krug“. Koncert i jeste bio veče sećanja na lik, muziku i život prerano otišlih Milana, Magi, Bojana i VD-a. Dobar i setan, a bez patetike.


Mada karte od 400 i 500 dinara za mladi, rokerski svet u siromašnom Nišu i nisu jeftine, renovirani Klub Pravnog bio je prepun. Ovoga puta, posetioci u Klubu mogli su da kupe „lako“ piće, kao i ranije, ali i da zapale cigaretu, što ranije nije bilo dozvoljeno, uprkos tome što rok koncerti to skoro da zahtevaju. EKV fanovi bez dovoljno novca su se za muziku „grebali“ napolju, tiskajući se uz klupske prozore. Pauza od tri godine, kada je oficijelni Tribute to EKV, u gotovo identičnoj postavi, gostovao u istom prostoru, učinila je svoje. Želja za muzikom Milana Mladenovića i ekipe postala je evidentna. Tanja, Marko Milivojević, nekadašnji bubnjar EKV, Ted Yanni, gitarista i producent EKV, Azre i Atomskog skloništa, i svi ostali iz „tributa“, muzicirali su pošteno i bez kalkulacija. Slična je bila i publika, inače dobar miks roditelja i dece, koji su sinhronizovano skakali i horski pevali Ekatarinine „hitove“, kako se to danas zove. Generacijski su ih povezali „Tatoo“, „Ljudi iz gradova“, „Modro i zeleno“, „Neko nas posmatra“, „Ti si sav moj bol“, „Zemlja“, „Zid“, „Budi sam na ulici“, „Dum dum“. Naravno, i „Mi menjamo dan za noć“, „Oči bije meda“, „Stvaran svet oko mene“, „Novac u rukama“. I svakako „Ljubav“ i „Krug“.

Ipak, najjasniji zajednički imenitelj za „mlađanu“ i publiku „u najboljim godinama“ bila je ponovo rok pesma nad pesmama. „Par godina za nas“ jednoglasno i iz sveg glasa pevali su i jedni i drugi, ko zna zašto baš toliko posvećeno. Jedan od razloga svakako je i veoma živo sećanje na Ekatarinu, kako rekoše članovi Trubuta – najbolju i jednu jedinu. Neko iz publike to je objasnio i uzvikom: Bože, uzmi Grand, vrati EKV.

Surovo? Samo na prvo slušanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari