Održan festival “Inkluzijada”: KKN i Samostalni referenti zagrejali publiku u hladnoj Zvezdarskoj šumi 1Foto: Akademska inkluzivna asocijacija

Festival “Inkluzijada”, u organizaciji Akademske inkluzivne asocijacije (AIA), koji promoviše inkluziju u društvu, održan je juče u Zvezdarskoj šumi u Beogradu.

Festival je trajao tokom čitavog dana, a bio je ispunjen brojnim aktivnostima za sve uzraste.

“Inkluzijada” je počela nastupom Muzičke škole “Vladimir Đorđević” i Hora Srbistike, što je privuklo pažnju velikog broja roditelja i starijih sugrađani sa decom i unucima.

Festival je počeo u porodičnoj atmosferi, a posebnu čar doneli su ljudi koji su došli sa ljubimcima.

Ubrzo je održano i takmičenje u muzičkom pab kvizu u organizaciji Pab kviza “Obrati pažnju”, a zatim i birpong. Tokom prvog dela festivala bilo je moguće i razmenjivati knjige na štandu.

Atmosferu je dodatno podgrejao nastup “Fili ovo ono” i “Štrokera”. Obožavaoci muzike Milana Mladenovića uživali su u sjajnom zvuku tribjut benda “Mimikrija”.

Nakon toga je usledio centralni deo festivala kada su nastupili “Kanda, Kodža i Nebojša” i “Samostalni referenti”.

Rokenrol zvuci odzvanjali su šumom i do iza ponoći zahvaljujući nastupu ProRock benda. Uprkos hladnoći najvernija publika ostala je do kraja.

Festival je imao i ekološki karakter. Posetioci su mogli ostaviti svoje čepove za akciju Čepom do osmeha. Volonteri su nakon završetka festivala pokupili smeće, tako da je Zvezdarska šuma ostala ista kakvu ju je organizacija zatekla pre festivala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari