Oskarom okrunjen glumac, kompozitor i muzičar Džef Bridžis upravo je objavio istoimeni album, koji se sada može naći u Dallas Music Shopu. Album je najavljen singlom „What A Little Bit Of Love Can Do“.


„Ovaj album je prirodan nastavak ljubavi prema muzici koju gajim celog života“, kaže Džef Bridžis. Prirodno je epitet koji najbolje opisuje atmosferu sa njegovog debi albuma, a pomogli su mu cenjeni autori, muzičari i producent i Bridžisov dugogodišnji prijatelj T Bone Burnett. Album je logičan nastavak Bridžisove uloge country legende, Bed Blejka u filmu „Crazy Heart“ (2009), za koji je i dobio Oskara za najbolju mušku ulogu .

„Ja sam prvo odbio da snimam taj film jer prvobitno u njemu nije bilo muzike“, kaže Bridžis, „ali sam se predomislio kada sam saznao da je T Bone zainteresovan“. Album se nadovezuje na film „Crazy Heart“, a autori Stephen Bruton, John Goodwin i Greg Brown su doprineli i jednom i drugom projektu. Ryan Bingham (dobitnik Oskara, Zlatnog Globusa i Grammyja za koautorstvo noseće pesme u filmu „The Weary Kind“ ) peva na prvom singlu „What a Little Bit of Love Can Do“. Bo Ramsayevu pesmu „Either Way“‘ razmatrali su ranije za sam film, a „Slow Boat“ (autori Bridžis i T Bone), je naslov Bed Blejkove pesme spomenute u romanu „Crazy Heart“ Thomasa Cobba, po kome je snimljen film.

Od početnih 50 pesama, sužavali su izbor i snimili 16 pesama za samo nedelju dana. Burnett je okupio svoj uobičajeni tim prvorazrednih muzičara: bubnjar Jay Bellerose, basista Dennis Crouch, klavijaturista Keefus Ciancia, Russ Paul na pedal steel gitari i gitarista Jackson Smith. Marco Ribot je dodao gitare na nekoliko pesama, a gostujući vokali su bili Rosanne Cash, Sam Phillips i Benji Hughes.

‘„Svi muzičari su bili sjajni, pravi majstori. Jednom im kažete šta da sviraju i pesma je ne samo odsvirana nego i odlično interpretirana.“, rekao je Bridžis.

Možda najznačajniji element ovog albuma je neverovatno kantautorsko umeće. Autori kao Greg Brown i pokojni Stephen Bruton nisu opšte poznati, ali se njihov doprinos, uz četiri pesme koje je Bridžis napisao stopio u zajedničku celinu. Bridžis je posebno zadovoljan uključivanjem nekoliko kompozicija Johna Goodwina, njegovog prijatelja iz mladosti. Po završetku albuma Bridžis je zaključio da postoji jaka veza između njegovih strasti – glume i komponovanja. „Više je sličnosti nego razlika. Obe su vrlo kooperativne, radite sa različitim umetnicima, ali postoje i solo aspekti kod stvaranja i vežbanja. Pripremite se, pustite i prepustite“, poručuje Bridžis.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari