Novi album grupe Overflow je u prodaji i može se naći u prodavnicama Dallas Music Shop ili putem njihovog sajta. Koprivničko-varaždinska grupa Overflow je na punk rock sceni prisutna više od 20 godina.

Nedavno su snimili sedmi album „Overflow & Miškina“, na kome je deset novih pesama, a predstavljen je singlovima „Bijeda“, „Invalidova pjesma“ i „Pjesma međimurskog zlatara“. Na dosadašnjim albumima stihovi su nastajali kao deo celokupnog stvaranja pesama i bili su na engleskom jeziku. Ovog puta su pesme radili na poeziju Mihovila Pavleka Miškine. Komponovati za već napisane tekstove, a posebno za poeziju na hrvatskom jeziku bilo je novo i neistraženo područje za Overflow.

O posebnom iskustvu snimanja albuma na kome su „oživjeli prošlost, prošetali kroz povijest i upoznali Miškinu“ članovi grupe kažu: „Povijest nam nije korisna zato što bismo u njoj čitali prošlost – nego zato što čitamo budućnost.“ (Jean Baptiste Say) – mislim da ovaj citat savršeno pristaje našem melodičnom druženju s Miškininim stihovima. „Od samog početka pomisao na to da uglazbimo riječi ovog velikog pjesnika mi je izgledala kao da gradimo osobu, dajemo joj ruke, noge i glavu, neku petu dimenziju, slobodu, glas i pustimo je da trči okolo i priča našu zajedničku priču, priču o dva različita, a toliko slična životna razdoblja.“ (Marko Kuhar, bubnjar).

„Kad je Žika predložio da spojimo Miškinu i Overflow, ta ideja mi se nije baš svidjela, ali hajde da probamo. Već nakon prve-druge probe i malo igre instrumentima shvatio sam da to i te kako ima smisla. Ovo iskustvo nam je pokazalo da možemo vrlo ozbiljne teme i stihove kroz zabavan overflowski filter pretvoriti u nešto jako zanimljivo i kreativno. Hvala, gospodine Miškina.“ (Nikica Jovanović, gitarista). „Općenito u životu, pa tako i u glazbi, najljepše stvari nemaju cijenu i dogode se spontano. Upravo na taj način desila se spona između Mihovila Pavleka Miškine i Overflowa. A da je bio izazov – bio je.“ (Zoran Piberčnik, basista).

„Album je gotov, deset pjesama, bijes, gorčina, ljubav, priroda. Miškina je širok i dubok i nadam se da smo ga lijepo ukrasili. Trudili smo se iz petnih žila. Spojili poeziju i nabrijane gitare, igrali se i eksperimentirali kao nikad dosad, a pri tome se beskrajno zabavljali. Album je gotov, ali priča tek počinje! Pred nama su koncerti.“ (Goran Živković, pevač).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari