Ovo je trenutno najbolji film na Netfliksu: Oduševio je i kritičare i gledaoce 1Foto: Snimak ekrana

Novi triler pod nazivom Accused stigao je na Netflix u nekim državama i naterao gledaoce da razmišljaju o opasnostima društvenih medija.

Kako piše Index.hr, film prati mladića (Šanejl Kular) koga internet greškom identifikuje kao traženog teroriste koji je detonirao bombu u londonskom metrou.

Kada lov na veštice zbog pretnji na mreži dovede do invazije na njegov dom, on je primoran da se bori za život. Film je naizgled ostao neprimećen na platformi za striming, uprkos impresivnoj i retkoj 100-postotnoj oceni na popularnom sajtu za kritike Rotten Tomatoes.

Međutim, fanovi filma počinju da shvataju koliko je sjajan i koriste društvene mreže da šire vest. Mnogi pišu da je film jednostavno genijalan i prikazuje realnost modernog društva u kojem dominiraju društveni mediji, iako to može biti zastrašujuće mesto.

Ljudi pišu: 10/10

„Film je 10/10. Tako je napet i realističan“, „Moć društvenih medija, mržnje, rasizma i stereotipa mogu uništiti živote“, „Definitivno vredi pogledati“, „Pokazuje koliko internet može biti opasan“, “ I dalje osećam uznemirenost posle gledanja, ali preporuke“, samo su neki od komentara ljudi.

Napet i uzbudljiv triler režirao je Filip Barantini, koji je najpoznatiji po dugometražnom filmu Tačka ključanja sa Stivenom Grejemom u glavnoj ulozi. Obožavaoci će prepoznati glavnog glumca Chaneila Kulara iz Netflikovog Seksualnog obrazovanja u kojem igra Anvara Bakšija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari