serije koje gledaoci smatraju precenjenimFoto: Snimak ekrana YouTube/ABC/Warner Bros. Television

Korisnik društvene mreže Reddit pokrenuo je diskusiju sa drugim korisnicima, rezultat je spisak najpopularnijih serija za koje gledaoci tvrde da su precenjene.

Kako piše Index.hr, većina nas se u slobodno vreme voli opustiti uz popularne serije koje nas drže prikovanim za male ekrane i o kojima možemo pričati s prijateljima i kolegama.

No, ponekad serije koje dobiju najviše pažnje jednostavno ne ispunjavaju sva očekivanja.

Od razočaravajućih završetaka do dosadnih zapleta, serije koje su u početku delovale obećavajuće s vremenom mogu izgubiti šarm i privući kritike publike zbog pada kvaliteta i neispunjenih očekivanja. Jedan korisnik Reddita pitao je ostale korisnike društvene mreže koje popularne serije smatraju precenjenim. Evo šta se sve našlo na njihovom spisku.

The Good Doctor

„Moja žena je pogledala većinu epizoda serije The Good Doctor. Serija je grozna. Jasno nam je – lik je autističan. To ne može biti jedina tačka zapleta u celoj seriji“, napisao je jedan korisnik Reddita i skupio preko tri hiljade lajkova.

Serija The Good Doctor je američka adaptacija istoimene korejske medicinske serije. Radnja prati Shauna Murphyja, mladog i nadarenog hirurga koji ima autizam i savantizam. Nakon problematičnog odrastanja u malom gradiću Shaun se seli u jednu od najprestižnijih bolnica u Kaliforniji.

Živi mrtvaci (The Walking Dead)

„Sviđa mi se serija Živi mrtvaci, ali imam osećaj da su je uništili loši scenaristi i činjenica da svaka sezona ima istu radnju“, napisao je jedan korisnik.

Serija Živi mrtvaci inspirisana je istoimenim stripovima i prati malu grupu ljudi koji pokušavaju preživeti u postapokaliptičnom SAD-u, koji je poharao zombi-virus. Serija se prikazivala od 2010. do 2022. godine.

Uvod u anatomiju (Grey’s Anatomy)

Uvod u anatomiju. Prošlo je 20 godina, a svejedno ne posustaje. Shonda Rhimes napustila je seriju 2015. godine, ali ova stvar ne želi umreti. Kao nekakav zombi“, našalio se jedan gledalac.

Uvod u anatomiju je medicinska serija koja se počela prikazivati davne 2005. godine. Serija prati život doktorke Meredith Grey i njenih prijatelja koji rade u fiktivnoj bolnici Seattle Grace.

Teorija velikog praska (Big Bang Theory)

„Mislim da je Teorija velikog praska bila smešna na početku. No, kao i u svakoj drugoj popularnoj seriji, s vremenom je glavni zaplet postao ko s kim spava“, objasnio je jedan korisnik društvene mreže.

Teorija velikog praska je humoristična serija koja prati dogodovštine četvorice genijalnih fizičara: Leonarda Hofstadtera (Johnny Galecki), Sheldona Coopera (Jim Parsons), Howarda Wolowitza (Simon Helberg) i Raja Koothrappalija (Kunal Nayyar) i njihovu komšinicu, konobaricu Penny (Kaley Cuoco) koja želi biti glumica. Serija se prikazivala od 2007. do 2019. godine, a dobila je i prednastavak nazvan Mladi Sheldon (Young Sheldon).

Prijatelji (Friends)

Redditori su na spisak precenjenih serija stavili i Prijatelje, jednu od najgledanijih humorističnih serija svih vremena. Prijatelji prate šestoro prijatelja – Rachel (Jennifer Aniston), Rossa (David Schwimmer), Chandlera (Matthew Perry), Monicu (Courteney Cox), Joeyja (Matt LeBlanc) i Phoebe (Lisa Kudrow) – koji su u dvadesetim i žive na Manhattanu.

„Ja sam veliki obožavalac Prijatelja, ali slažem se da je serija precenjena. Meni se sviđa jer volim dinamiku između glavnih glumaca“, napisao je jedan korisnik te dodao da mu serija budi nostalgiju jer ga podseća na njegove roditelje.

Kako sam upoznao vašu majku (How I Met Your Mother)

„Serija Kako sam upoznao vašu majku nije dobro ostarila, po mom mišljenju“, napisao je jedan korisnik. Drugi je na to dodao: „Nedavno sam ponovno pogledao ovu seriju i bilo mi je tako neugodno. Protagonisti su ksenofobični diplomci elitnih univerziteta koji se užasno ponašaju prema ljudima oko sebe.“

Serija prati protagonistu Teda Mosbyja (Josh Radnor) i njegovu grupicu prijatelja s Manhattana. Ted, u 2030. godini, opisuje svojoj deci šta se sve dešavalo između 2005. i 2013. godine jer im želi otkriti kako je upoznao njihovu majku.

Stranger Things

„Rekao bih da je Stranger Things najprecenjenija serija koju sam ikada pogledao. Prva sezona bila je jako dobra, ali na pola druge sezone u potpunosti sam izgubio interes“, napisao je jedan korisnik.

Smeštena u 1980-e, Netflixova hit-serija Stranger Things prati avanture grupe tinejdžera iz fiktivnog gradića Hawkinsa, koje opsedaju stvorenja iz alternativne dimenzije nazvane Upside Down. Serija je imala premijeru 2016. godine i nije joj trebalo dugo da postane svetski fenomen. Poslednja sezona trenutno se snima i imaće premijeru 2025. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari