Slovenački alternativci iz Prekmurja ponovo ulaze u sam centar muzičkog događanja – Werefox, koji su 2013. godine lansirali prvenac „I Am Memory“, sad otvaraju novu epizodu u svom stvaralaštvu, gde pozivaju i sve istraživače melodične, mistične i na momente agresivne muzike.

P { text-indent: 2.5cm; margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); line-height: 150%; widows: 2; orphans: 2; }P.western { font-family: „YHelvetica“; font-size: 12pt; }P.cjk { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 12pt; }P.ctl { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 10pt; }

Werefox svakako nisu početnici na slovenačkoj sceni, jer članovi benda iza sebe imaju bogatu muzičku istoriju i brojna iskustva: pevačica Melanija Fabčič Melee, gitarista Sašo Benko Bekko, bubnjar David Halb i basista Manuel Hahn. Kritički dobro prihvaćeni prvenac je Werefox postavio na postolje markantnijih protagonista slovenačke alternativne scene.

Rok mašinerija Werefox, koja je za drugi album „Das Lied der Maschinen“ združila snage sa slovenačkim izdavačem Moonlee Records, odgovara na učestalo pitanje iz naučne fantastike – mogu li mašine razviti emocije? Odgovor je jasan: „da“. Album počinje energično, a iznenađuje sa svakom sledećom pesmom koja nas vodi u neki drugi svet, a odlikuju ga bogati aranžmani, dinamika, muzička raznovrsnost i prljavi sonični gitarski rifovi zajedno sa himničnom melodikom.

„Pesma mašina“ ili „Das Lied der Maschinen“ snimljena je u avgustu 2015. u Hiši Layer u Kranju. Za produkciju, miks i mastering pobrinuo se je Hannes Jaeckl, koji je bio zaslužan i za produkciju prva četiri albuma grupe Psycho-Path. Na albumu gostuju Mojca Krevel (Niowt), koja je gostovala kao vokal na dve pesme, Dominik Bagola, koji je odsvirao klavijature i glockenspiel, dok je producent Hannes Jaeckl dodao svoj pečat na gitari i klavijaturama. Album izlazi 4. februara za Moonlee Records u digipack CD formatu i kao besplatan download.

Paralelno sa izlaskom albuma Werefox kreću i sa promotivnim koncertima: 4. februar MENT LJubljana – Kino Šiška, LJubljana, 27. februar MC Pekarna, Maribor, 5. mart MIKK, Murska Sobota, 15. april Lokalpatriot, Novo Mesto, 22. april Jurjevo je, Sv. Jurij ob Ščavnici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari